Народна медицина за възстановяване на гласа

Народна медицина за възстановяване на гласа

След тежка вечер, след невероятен концерт, дълги приказки със съседката или обикновена настинка можем да загубим гласа си. Състоянието е неприятно, но в по-голямата част от случаите не е опасно и можем сами с някои основни грижи у дома да си го върнем в рамките на няколко часа или в най-лошия случай за няколко дни.

В тези ситуации пийте много вода. Нека живителната течност е със стайна температура, защото ако е студена, това може да влоши състоянието ви. Не е нужно да прекалявате, тялото ви само ще подскаже, когато е жадно. Водата не само ще ви помогне да възстановите гласа си, хидратирането е необходимо за доброто функциониране на храносмилателната система, доброто състояние на кожата, поддържането на теглото и много други.

Почивката е от съществено значение за възстановяване на гласа. Не го претоварвайте. Старайте се да говорите по-малко и в никакъв случай не викайте.

Полезен начин за възстановяване е и гаргарата със солена вода. Затоплете чаша вода. Нека течността не е гореща. Добавете чаша сол. Гаргарайте се в продължение на четири минути.

Соленият разтвор ще помогне да се освободите от слузта в гърлото и ще го успокои, ако е възпалено. Правете процедурата по четири пъти на ден. Същият ефект ще има и гаргарата с хладка вода с добавена лъжица ябълков оцет – сместа обаче има по-неприятен вкус.

Народна медицина за възстановяване на гласа

Медът също може да ви помогне да възстановите гласа си. По една лъжица мед сутрин и вечер ще успокои гърлото ви. За още по-силен ефект пийте чай от лайка с мед и лимон. Цитрусът ще изчисти гърлото, а медът и чаят ще го успокоят.

Една от причините за загубата на гласа е силното и продължително викане. Тогава капилярите в гърлото се късат и не можете да говорите за известно време, докато зараснат.

Ако и вашият случай е такъв, не пийте аспирин, докато не възстановите гласните си струни. Аспиринът може да намали съсирването и да причини излишно кървене, което може да попречи на лечебния процес.

Народна медицина за възстановяване на гласа

За да решите проблема, си направете инхалация с пара. Просто сложете тенджера с вода на котлона. Прибавете към нея малко лайка. След като започне да кипи, се наведете над парата и покрийте главата си с кърпа. Дишайте изпаренията в продължение на пет минути. Правете процедурата по два пъти на ден.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари