Ако спиш повече от 8 часа, тези болести те дебнат

Ако спиш повече от 8 часа, тези болести те дебнат

На много хора е известно, че хроничното недоспиване създава различни здравословни проблеми, но и твърде продължителния сън е също толкова опасен. Спането повече от 8 часа на денонощие също застрашава здравето ви.

Изследване на учени от университетите в Кил, Манчестър, Лийдс и Източна Англия установи, че дългата дрямка също вреди и увеличава риска от преждевременна смърт.

Най-често спането над 8 часа води до проблеми със сърцето, анемия и депресия. Тези състояния са придружени с хронична умора и появява на множество възпаления по тялото.

Факторите за по-дългия сън могат да са физически или психически. Той може да бъдете симптом на сериозно заболяване, а може да се появява и като последица от ниската физическа активност и негативни промени например раздяла или загуба на работата.

Ако спиш повече от 8 часа, тези болести те дебнат

Най-малък е рискът за хора, които спят между 7 и 8 часа. Хората, които спят в продължение на 9 часа, са с 14% по-голям риск от преждевременна смърт, докато за тези, които спят 10 часа, този риск нараства до 30%. Хората, които спят 11 часа, са с повишен риск от 47%.

В проучването са участвали 3.3 милиона души, като тези, които са спали над 8 часа на денонощие, са увеличили риска от сърдечни заболявания и инфаркт.

Според учените оптималната почивка е не повече от 7 часа сън в поза по гръб, тъй като при нея има най-малък риск за здравето.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати