Лесни начини за детоксикация

1 от 4 Снимки

Започвайте деня си с лимон


Веднага щом се събудите, изпийте чаша топла вода със свеж лимонов сок. Това ще осигури на тялото ви хидратиращи електролити под формата на калий, калций и магнезий. Сокът от лимон също помага на черния дроб да произвежда повече ензими, които подпомагат храносмилането и спомага на черния дроб да се изчисти от токсините. Витаминът С в лимоновия сок е мощен антиоксидант, предпазващ от свободни радикали и засилващ имунната система.

В България по хубави поводи си пожелаваме най-често здраве и късмет. Първото обаче не зависи от второто, трябва да живеем умно, за да ограничим възможностите за повява на болестите.

Общото между хората, радващи се на крепко здраве, се крие в няколко неща. На първо място, те се ограничават от консумация на така наречените храни боклуци. Също така намаляват дразненето на червата, причинено от прекалена консумация на алкохол и кафе, почти са спрели храните, предизвикващи възпаления, като захар и преработени храни, и, разбира се, спортуват и не пушат.

Дори и да спазвате перфектния хранителен режим, не се ли грижите за правилната работа на пречиствателната система на тялоточерния дроб, отново ще сте заплашени от развитие на болести. Не е нужно да се подлагате на сложни процедури и тежки кулинарни изпитания, за да поддържате важния орган здрав. Просто трябва редовно да се детоксикирате.

Някои от начините са изключително лесни, а отгоре на това дори и приятни. Вижте някои от тях в горната ни галерия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати