Антираковите храни, които лекарите препоръчват

Храни срещу рак

Въпреки напредъка, който бележи медицината и фармацията, все още има много болести, които не могат да бъдат излекувани. Като например СПИН или повечето видове рак. Просто все още няма измислени медикаменти, които да ни гарантират, че дори и да се разболеем от тези болести, ще можем да се излекуваме. Но пък, отново поради напредъка на науката като цяло, вече сме наясно, че има начини да се предпазим от тях. Така например се знае, че болестта СПИН се предава предимно по полов път или чрез кръвта. Не се предава по въздушно-капков път, подобно на гриповете или други вирусни заболявания. Какво обаче остава за рака и всичките негови форми?

И за него вече има доста информация. Така например е известно, че тютюнопушенето увеличава риска от рак на белия дроб, че приема на хормони увеличава риска от рак на гърдата и рак на черния дроб и че прекомерното излагане на слънце може да доведе до рак на кожата. Все полезна информация, която би могла да намали риска от онкологични заболявания.

Ключова роля обаче в предпазването от рак играе и здравословното хранене като цяло. Наблягането на храни, които ни предпазват от появата и развитието на ракови клетки и избягването или тоталното спиране на други храни, които способстват за увеличаване на риска от рак. Вероятно това Ви звучи прекалено, но именно това е тайната на дълголетието и на намаляването на риска от куп заболявания, включително и рак.

Храни като артишок (не се препоръчва при болни от подагра, тъй като съдържат много пурини), чесън, ягоди, бразилски орех и китайското зеле бок чой са особено препоръчвани от експертите. Счита се, че трябва да наблягате на консумацията им, ако искате да сведете риска от ракови заболявания до минимум. Да не забравяме и годжи берито, считано за извор на дълголетие. Отдавна се предлага и по нашите магазини, но ако цената не Ви допада много, можете да се доверите и на родните боровинки.

Храните, които трябва да сведете до минимум е всичко, което се подвизава под модерното название джънк фуд (бързите закуски, хамбургери, хотдог и т.н.), както и енергийните напитки.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати