Причините за болки в тялото, за които не е виновна възрастта

Причините за болки в тялото, за които не е виновна възрастта
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Телата ни не са вечни. С напредването на възрастта започват да се появяват различни по интензивност болки.

Не всеки път виновник за тези неприятни усещания е напредването на годините. Обикновено това се дължи на възпаление. Състоянието се появява, когато в тялото има инфекция. То се съпровожда с треска и болки в тялото.

Също така неприятните усещания, за които хората обвиняват възрастта, могат да се дължат на практики от ежедневието ни, като в резултат от тях изпитваме болки, подобни на възпалителните реакции на организма. Такива са повтарящите се неудобни движения и стресът.

И така, преди да помислите неоправдано, че тялото ви застарява и ви предава, вижте в следващата галерия кои са най-честите причини за болките и как да се избавим от тях.

Може да имате мононуклеоза

Причините за болки в тялото, за които не е виновна възрастта

Мононуклеоза е вид инфекция, която често се среща сред тийнейджъри и млади хора. Тя се предава обикновено чрез слюнка. Симптомите ѝ включват силна умора, възпалено гърло, треска и подути лимфни възли. Тъй като е инфекциозна като фарингита и грипа, вашата имунна система ще има подобен възпалителен отговор, водещ до болки в тялото. За да се избавите от състоянието, почивайте активно, пийте много течности и приемайте лекарствата, предписани за случая от вашия лекар.

Прекалилите сте с тренировката

Причините за болки в тялото, за които не е виновна възрастта

Опитването на нов тип упражнение или работата върху определена мускулна група, която сте пренебрегнали за известно време, може да ви накара да се почувствате болки в цялото тяло. Тази болезненост на мускулите, особено забавената мускулна болка, се чувства ден-два след тежка тренировка и води до възпаление. Дайте си почивка няколко дни, като избягвате да натоварвате екстремно претоварената мускулна група.

Прекалили сте с еднотипни движения на част от тялото

Причините за болки в тялото, за които не е виновна възрастта

Когато многократно използвате само една част от тялото си, това може да доведе до болки. Често срещан пример е Синдромът на карпалния тунел. Многократното извършване на същото движение може да причини подуване и възпаление на мускулите и сухожилията, което причинява болката. В допълнение към нея характерни са липсата на сила и намален обхват на движение в засегнатата област. В тези случаи е добре да се подложите на физиотерапия и да използвате укрепващи ленти, които да запазят стабилността на засегнатата област.

Стресирани сте

Причините за болки в тялото, за които не е виновна възрастта

Психологическият стрес може да има физически прояви – от главоболие до болка в която и да е част на тялото. Когато сте стресирани, тялото ви изпомпва хормона кортизол. Макар че това не е проблем в краткосрочен план, хроничният стрес може да предизвика възпаление, причинявайки разграждане на мускулите, болка и умора. Плюс това, тялото ви става по-податливо на инфекция, когато не можете да се успокоите.

За да се предпазите, отделете малко време всеки ден, за да направите нещо, което да ви помогне да се отпуснете от ежедневните стресови ситуации. Просто дишайте дълбоко в продължение на няколко минути (или дори размишлявайте), разхождайте се по време на обедната почивка, вземете гореща вана, след като се приберете у дома.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати