Какво се случва, след като навършим 40 години

Менопауза
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Обливат ви топли вълни, чувствате се уморени и раздразнителни, а без очила не можете да прочетете дребния шрифт, който всъщност не е толкова малък? Но, мили дами, това е само началото.

С наближаването на менопаузата телата и умовете ни започват да преминават през каскада от промени, много от които могат да ни накарат да се чувстваме разочаровани и обезпокоени. Всъщност, излишно е да се срамувате от неприятните аспекти на процеса на стареене. Даже трябва да ги приемете нормално.

Ако напоследък много забравяте и често изглежда, че търсите нещо, не се страхувайте – не страдате от ранна деменция или от болестта на Алцхаймер. Обяснението е, че сте в менопауза и концентрацията ви е сведена до минимум. Възможно е причината да се крие и в натовареното ви ежедневие.

Бременността, раждането и менопаузата могат да допринесат за загуба на контрол на пикочния мехур при жените. Всъщност, това чувство е много неприятно и е свързано с неволно изпускане на урина при кашлица, кихане или смях. Обикновено засяга около 40% от жените над 40 години, а за справяне с проблема е добре да се правят физически упражнения.

Топли вълни

Сред най-честите оплаквания на зрелите жените е и косопадът. Причините обикновено са генетичната предразположеност, стресът и не на последно място - хормоналният дисбаланс. В случай че губите значително количество коса, трябва да отидете при дерматолог, който да ви предпише лекарство за стимулиране растежа на косата.

През климактериума е възможно да се появи и прекалено окосмяване по лицето, особено в областта на брадичката. Причината е, че с напредването на възрастта нивата на естроген намаляват за сметка на тестостерона.

Излишните косъмчета може да премахнете с пинсета, кола маска, лазерна епилация, електролиза или депилиращ крем.

Повечето от нас признават, че сивата коса е част от застаряването, но трябва ли тя да се появява навсякъде? Очевидно, да. Сивата коса долу също не бива да е повод за паника.

До 80% от жените изпитват горещи вълни по време на менопаузата, а някои изследвания показват, че при някои дами топлината може да продължи от 7 до 11 години. Решението е хормонозаместваща терапия или нехормонални лекарства, включително някои антидепресанти.

Климактериум

Сред издайниците на възрастта са и сексуалните проблеми, а основните виновници са влагалищната сухота и липсата на желание.

Въпреки всичко –това да си на 40 години не е толкова лошо, а и щастието обикновено е в нашите глави.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати