Категорични знаци, че прекалявате с чашката

Алкохол

Може би сте от хората, които след тежък ден си сипват по питие, за да разтоварят стреса и да забравят проблемите? Или пък от онези, които се веселят и пият коктейл след коктейл в HAPPY HOUR? Е, каквото и да ви кара да посегнете към чашката, явно има причина. По-важният въпрос в случая е дали сте пристрастени към алкохола и дали злоупотребявате с наздравиците.

Експерти са установили, че ако жена изпие 4-5 питиета за кратък период от време, то тя е прекалила с алкохола. При мъжете броят е 5 плюс, за вечер.

Вие може би смятате, че сте умерен пияч и навярно не се замисляте, че не е редно да пиете всеки ден по две чаши вино след работа.

Ето и как да разберете дали не прекалявате с алкохола.

Един от издайническите знаци е, че пиете, за да сте по-готини. Да, ама не, дори се излагате. Всеки, който е видял обичайно срамежливия си колега да танцува в бара в компания, знае, че пиенето може да намали задръжките. Последиците обаче може да са много по-лоши, отколкото да се чувстваш неудобно, тъй като това може да доведе до рискови решения, и дори до фатален край.

Категорични знаци, че прекалявате с чашката

Алкохолът също е фактор при приблизително 60% от смъртоносните наранявания и удари с фатален изход, 40% от смъртоносните падания и автомобилните злополуки, както и за половината от всички сексуални нападения.

Ако не пиете ежедневно, но пиете редовно, като например всяка петък вечер, това също е рисково. Прекомерното черпене само през уикендите може да повиши кръвното налягане и да попречи на някои лекарства.

Притеснително в случая може да бъде и това, че питиетата ви изкушават и не знаете кога да спрете. Подобно на диабета, сърдечните заболявания и други здравословни проблеми, проблемите с пиенето се развиват постепенно. Ето защо е умно да преоценявате навиците си за пиене редовно, като напишете колко пиете и кога пиете. Това ще ви улесни, ако се впуснете в контрол.

Алкохолът засяга хората по различен начин, в зависимост от техните гени и начина, по който тялото им абсорбира спиртните напитки в кръвта. И все пак, изследователите предполагат, че прекалената консумация на алкохол пречи и дори нарушава паметта.

Това означава, че ако имате бели петна и не помните част от миналата нощ, след гуляй с приятели, може би пиете твърде много.

Алкохолизъм

Ако вашето семейство, приятели или колеги ви намекват, че прекалявате с алкохола и изглеждат притеснени за вас, може би имат причина. Първата стъпка е да си признаете проблема, а не да бягате от отговорност.

Когато пиенето е приоритетно за вашия нормален ежедневен живот, вие вероятно сте в опасната зона, също и ако все по-трудно ви хваща.

Всъщност пристрастяването към алкохола става лесно и бързо.

Понякога човек дори не разбира, че е станал зависим, докато не се окаже, че е прекалено късно или оздравяването ще е много, много трудно.

Затова веселяци, внимавайте с чашките!

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари