Истината! Ето по колко вино е здравословно да се пие

Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Доскоро се смяташе, че чаша червено вино на вечер не би трябвало да навреди на здравето ни, а по-скоро е полезна за нашия организъм.

Ново проучване обаче опроверга тази теория и разкри какво всъщност е безопасното количество вино за нас. Според проучване на изследователите от щата Мисури, на седмица не бива да се приемат повече от три чаши вино.

Иначе опасността от преждевременна смърт се увеличава с цели двадесет процента, обясняват специалистите от Медицинския университет в Сейнт Луис.

Според американските учени всекидневното приемане на чаша вино е твърде голямо количество, което никак не е здравословно за човешкото тяло.

Те направили това заключение, след като анализирали здравните показатели на повече от 400 000 души от САЩ. В проучването се включили хора между 18 и 85-годишна възраст.

Експертите са на мнение, че когато приемаме по 2-3 чаши вино в седмицата, това се отразява добре на сърдечно-съдовата система. Повиши ли се количеството на алкохола обаче, вече говорим за вреда от виното, а не за ползи. Тогава се появяват и здравословни проблеми, водещи до преждевременна смърт.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати