Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Истината! Ето по колко вино е здравословно да се пие

Истината! Ето по колко вино е здравословно да се пие

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190199

Доскоро се смяташе, че чаша червено вино на вечер не би трябвало да навреди на здравето ни, а по-скоро е полезна за нашия организъм.

Ново проучване обаче опроверга тази теория и разкри какво всъщност е безопасното количество вино за нас. Според проучване на изследователите от щата Мисури, на седмица не бива да се приемат повече от три чаши вино.

Иначе опасността от преждевременна смърт се увеличава с цели двадесет процента, обясняват специалистите от Медицинския университет в Сейнт Луис.

Според американските учени всекидневното приемане на чаша вино е твърде голямо количество, което никак не е здравословно за човешкото тяло.

Те направили това заключение, след като анализирали здравните показатели на повече от 400 000 души от САЩ. В проучването се включили хора между 18 и 85-годишна възраст.

Експертите са на мнение, че когато приемаме по 2-3 чаши вино в седмицата, това се отразява добре на сърдечно-съдовата система. Повиши ли се количеството на алкохола обаче, вече говорим за вреда от виното, а не за ползи. Тогава се появяват и здравословни проблеми, водещи до преждевременна смърт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати