Как да се отървем от жълтите зъби? 11 домашни средства

Как да се отървем от жълтите зъби? 11 домашни средства

Съвсем естествено е зъбите на човек да стават по-жълти с възрастта. Много хора се насочват към домашните лекове, за да се отърват от жълтите зъби. Чудите се кои методи са най-ефективни?

В тази статия ще ви представим 11 средства, които да опитате в домашни условия, за да се радвате на по-бели зъби и хубава усмивка.

Природни средства

Тези 5 природни средства ще ви помогнат да си върнете белотата на зъбите. Те са алтернатива на възможностите за избелване, които зъболекарят ще ви предложи:

1. Готварска сода и водороден пероксид (перхидрол)

Как да се отървем от жълтите зъби? 11 домашни средства

Домашната паста за зъби, съдържаща 1 супена лъжица сода за хляб с 2 супени лъжици водороден пероксид, намалява оцветяването на зъбите и подобрява тяхната белота.

2. Витамин C

Дефицитът на витамин С може да влоши пародонтита, който допринася за обезцветяването на зъбите. Приемането на допълнително витамин С може значително да намали този ефект.

3. Плодови ензими

Как да се отървем от жълтите зъби? 11 домашни средства

Пастата за зъби, съдържаща ензимите папаин от плода папая и бромелаин от ананас, помага за премахването на петна от зъбите.

4. Ябълков оцет

Проучване, проведено през 2014 г. върху животни, доказва, че ябълковият оцет може да намали оцветяването на зъбите и да подобри тяхната белота. Той може да повреди повърхността на зъбите, затова трябва да се използва в умерени количества.

5. Кокосово масло

Как да се отървем от жълтите зъби? 11 домашни средства

Жабуренето с кокосово масло може да бъде ефективен начин за намаляване на натрупването на плаки върху зъбите, които допринасят за пожълтяване.

Стоматологични средства

Останалите 6 традиционни съвети за грижа за зъбите са често препоръчвани от зъболекарите:

6. По-често миене на зъбите

Най-важно е винаги да се мият зъбите след консумиране на храни или напитки, които оцветяват външния слой на зъбите. Също толкова важно е и спазването на препоръките, дадени от зъболекаря за правилно почистване на зъбите с четка.

7. Избелваща паста за зъби

Избелващата паста може да помогне за подобряване белотата на зъбите. Тя обикновено изсветлява цвета на зъба с един или два нюанса.

8. Гел-шини

Шините могат да избелят зъбите с един или два нюанса, като се поставят над горните и долните зъби. Те съдържат избелващ гел и се носят от 2 до 4 часа през деня или през нощта.

9. Избелващи ленти

Избелващите ленти представляват тънък слой пероксиден гел върху пластмасови ленти, които пасват на повърхността на зъбите. Лентите се използват два пъти дневно в продължение на 30 минути. Те могат да избелят зъбите с един или два нюанса.

10. Вода за уста

Как да се отървем от жълтите зъби? 11 домашни средства

Изплакването с вода за уста два пъти дневно за 1 минута може да доведе до подобряване на цвета с един или два нюанса в рамките на 3 месеца.

11. Активен въглен

През 2017 г. се доказва, че пастата за зъби с активен въглен може да помогне да се намали оцветяването на зъбите.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати