Как да подобрим оросяването на крайниците?

1 от 9 Снимки
Лошо оросяване

Оросяването е процес, чрез който се доставя кислород и хранителни продукти до тъканите на организма посредством артериалната кръв. Влошаването на кръвооросяването в повечето случаи е причинено от болести на артериите. Това засяга не само крайниците, но и мозъка, сърцето и всички останали органи в тялото.

Най-често лошото оросяване се изразява в студени ръце и крака, като неприятното чувство засяга предимно жените. Признаци на лоша циркулация могат да са също спазми на краката и изтръпване, подути и тежки крака, умора или дори накуцване.

За подобряване на кръвообращението премахнете известните причинители на запушване на артериите, като нездравословната храна, алкохола, цигарите и мазнините.

Хората, които страдат от студени ръце и крака, трябва да избягват студените храни и да консумират загряващи, които да затоплят организма. Високо ефективен в случая е чаят с женшен и орехи. Рецептата е проста, а резултатът – смайващ.

Сложете 7-8 парчета женшен и 15-20 ореха във вода. След като заври, ги оставете на тих огън за 10-20 минути. Чаят се пие затоплен преди сън.

Яжте богата и разнообразна храна, за да снабдите организма с енергия. Така ще се ускори метаболизма и организмът ви ще произвежда достатъчно топлина. За да подобрите циркулацията на кръвта, добавете към храната си сгряващи подправки като джинджифил, горчица, лук и чесън.

В случай на лошо оросяване изпивайте по 2 чаши настойка от глог всеки ден. Към нея може да добавите канела и джинджифил.

Яжте картофи. Те са богати на калий, който подобрява кръвообращението. С обелките от картофи можете да си приготвите и отвара, която да пиете по три пъти на ден в продължение на две седмици.

Доказано ефективен метод се оказва и масажът на краката, най-вече в точката Юнцюен. Тя се намира по средата на стъпалото в началото на свода, където се образува ямка. Масажът на тази точка ще премахне студа в организма, ще затопли стъпалата и ще укрепи бъбреците, черния дроб и ще стабилизира кръвното ви налягане.

Може да използвате и правилото клин клин избива и да натопите ръцете и краката си в студена вода. Когато ви се стори, че водата вече не е толкова студена, ги извадете и ги сложете под одеялото. След няколко минути ще усетите, че са се затоплили.

Ако имате отоци, мажете ги с мазило от невен. Масажът с етерични масла също може да помогне. За да подобрите кръвообращението, може да правите контрастни компреси. Бъдете предпазливи и в студените дни се обличайте топло.

Осигурете си физическо натоварване, при което се ускорява пулса и се подобрява кръвообращението.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари