ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Пози за сън при болки в гърба

Пози за сън при болки в гърба

Болките в гърба изискват специална поза за сън
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
60.00 лв.
Виж ››

В спане прекарваме немалка част от живота си, затова позата за сън, е от голямо значение за появата и за предотвратяването на различни болежки, включително и болките в гърба.

Изборът на най-благоприятната поза по време на сън е важен за пълноценния сън. Позата може да спомогне и за облекчаване на болките в кръста и раменете.

Различните пози за спане оказват различен натиск върху мускулатурата и нервните окончания в определени области на тялото, както и върху кръвообращението в тези зони.

Затова спане в дадена поза може да доведе до болки в определени зони на тялото. За да се избегне това е желателно позата, в която спим, да е по-комфортна.

Ние сме ви приготвили списък с най-добрите пози за сън при болки в гърба.

Спане настрани

Подходяща поза за облекчаване на болки в гърба. Спането настрани е най-малко натоварващата поза за мускулатурата и нервните окончания в долната част на гърба, което я прави и най-подходяща за облекчаването им.

За да е възможно най-ефикасна и гръбнакът да е идеално изправен, е препоръчително да спите на удобна възглавница, която има необходимата височина, за да запълни пространството между главата и рамото.

Спане по гръб

Спането по гръб е добра поза при болки в гърба

Спане по гръб е най-подходящата и неутралната за спане поза. Помага за предотвратяване на болки в раменете и гърба. Спането по гръб се оказва най-малко натоварващата поза за гръбнака - тя го поддържа в една линия с врата и главата.

Препоръчително е възглавницата, която използвате да не е много висока, за да повдига прекалено много врата и главата.

Спането по гръб ви дава още два бонуса за дамите - помага да се радвате по-дълго на стегнати гърди и спомага за предпазването от бръчки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати