ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Какво представлява ампелотерапията

Какво представлява ампелотерапията

грозде
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

Ампелотерапията, наричана още лечение с грозде, е част от плодолечението. Тя е алтернативен метод в медицината, който не само лекува редица заболявания, но и подобрява цялостното здраве на човек, благодарение на лечебните свойства на гроздето.

Ампелотерапията подобрява работата на храносмилателната система и черния дроб, подсилва имунната система и се отразява добре на паметта и щитовидната жлеза, подпомага изхвърлянето на токсините от организма и ускорява процеса на обновяване на клетките.

Ампелотерапията се препоръчва при лечение на сърдечни заболявания, анемия, кожни заболявания, артрит, затлъстяване, мигрена, бронхит, хемороиди, инфекции и много други заболявания.

Ампелотерапията е диета, при която гроздето се консумира по определена схема в продължение на поне 2-3 месеца. Тя не цели отслабване, а извличане на полезните свойства на гроздето. Има различни схеми за консумация на грозде, но според най-разпространената първите три дни се приемат по 200 гр. грозде, а след това всеки следващ ден дажбата се увеличава с по 100 гр. на ден. Като на четвъртата седмица дневната дажба трябва да е по 2-3 кг на ден.

Какво представлява ампелотерапията

Задължително дневната дажба трябва да се разделя на 3 и да се спазва режим на хранене. Между консумацията на грозде и останалите хранения (закуска, обяд, вечеря) трябва да има поне час и половина.

Ампелотерапията може да се провежда и с гроздов сок, смути или стафиди. Ако се прави с консумация на сок, първоначално се приемат по 60-70 мл. прясно изстискан сок от грозде, а в края се стига до 4 чаши на ден.

Важно е да отбележим, че това са само примерни схеми за провеждане на ампелотерапия. Желателно е да се консултирате с лекаря си, ако искате да провеждате това лечение с грозде, тъй като то вможе да се прилага под различни схеми в зависимост от болестта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати