Опасности от татуировките

Татуировки

Несъмнено всеки от нас поне веднъж е мислил да си направи татуировка. Това е важно решение, което трябва внимателно да се обмисли. Затова преди да хукнете към най-близкото студио за татуировки, трябва да знаете, че те крият много опасности и рискове за вашето здраве. Ето с какво бихте могли да се сдобиете, ако не подходите отговорно към татуирането.

Инфекция

Направата на татуировка нарушава цялостта на кожата, което позволява на различни бактерии и паразити да проникнат през нея. Може да доведе до бактериална инфекция. Бъдете бдителни за следните симптоми: зачервяване, висока температура, потене. А ако хигиената в студиото е лоша, а инструментите не са добре стерилизирани, е възможно в кожата да бъдат внесени различни вируси, които да доведат до тежки заболявания, като например СПИН, тетанус, туберколоза.

Алергична реакция

Татуираният може да развие алергична реакция от никела или живака в боята. Най-често такава реакция се получава при използване на червена боя. Признаците са сърбеж и силно кожно раздразнение. Важно е да се отбележи, че алергията може да се отключи и години след направата на татуировката.

Алергична реакция може да получите и ако излагате татуираното място на силна слънчева светлина. Обикновена този вид реакции отминават бързо и нямат сериозни последици.

Размер на татуса

Татуси

Хубаво е да знаете, че колкото по-голяма е татуировката ви, толкова по-голяма е и възможността да развиете алергична реакция.

Мястото на татуировката

Мястото, което сте избрали за своята татуировка, също може да ви изиграе лоша шега, тъй като може да попречи на направата на важна медицинска манипулация. Освен това има опасност използваното мастило да влоши качеството на радиовълните при ядрено-магнитен резонанс, направен на татуирания участък, да доведе до неточни резултати или дори до изгаряне на кожата.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати