Можете ли да се предпазите от ишиас

Ишиас
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Ишиасът е заболяване, което се характеризира с болки в седалищната област. Обикновено се получава при прищипване на гръбначен нерв. Ишиасът се провокира от различни причини - дискова херния, непрекъснато натоварване на гръбначния стълб, неправилна поза на тялото, ревматизъм и други.

Ишиасът е свързан с много силни болки, той затруднява както ходенето, така и сядането. Най-често хората страдат от ишиас, докато се настинали или след като са паднали.

Дори ако имате и най-малкото съмнение, че страдате от ишиас, трябва да посетите лекаря си, за да ви назначи лечение, с което да спре по-нататъшното развитие на болестта. Обикновено лечението на ишиас включва масажи, физиотерапия и медикаменти.

За съжаление няма сигурен начин за предпазване от ишиас, но това не означава, че не могат да се вземат мерки, с които все пак да се опитате да се спасите от ишиас. Ето какво включва най-общо превенцията на ишиас.

1. Избягвайте да се излагате на течение или да седите на студени повърхности (като камъни например), тъй като това оказва неблагоприятно влияние върху седалищния нерв и води до ишиас.

2. Колкото и да обичате да лежите или да седите, не го правете. Залежаването и заседяването са ваши врагове. Старайте се да се движите минимум по 30 минути на ден, за да се предпазите от ишиас.

3. Старайте се да поддържате правилна стока, колкото и да ви е трудно това. Стойката е нещо, на което не обръщаме особено внимание и приемаме за даденост. Тя обаче е изключително важна - не само ни помага да изглеждаме по-високи, стройни и уверени, но и предпазва гръбначния ни стълб от натоварване, което може да доведе до ишиас или други болести. Затова е много важно да имаме правилна стойка.

Йогата предпазва от ишиас

4. Започнете да ходите на йога. Първоначално упражненията ще ви се струват много сложни, но с течение на времето ще свикнете и ще ги правите с лекота. Йогата има много ползи за гърба - тя му помага да се отпусне от голямото натоварване, на което е подложен през останалото време. Още един плюс на йогата е, че ще ви помогне да подобрите стойката и формата си.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#200017
Ваня Игнатова: " След едно почистване на къщата , реших да си почина и когато поисках да се изправя и да стана , аз изпитах уникални болки и тялото ми се приведе на две. Отидох до най- близката поликлиника и там невролога след ямр ми каза ,че имам двойна дискова херния. Започна истинското мъчение. За период от две години смених на 3 вида инжекций, хапчета, пробвах озонотерапии, ходих по села при чакръкчии и още по зле се прибирах, кинезотерапии, Павел баня и какво ли не. Ефекта беше временен. Болките бяха жестоки, схващаше ми се левия крак и едва ходех, бях приведена до земята.  Съвсем случайно чух за "Ставиксин" и започнах ударно пиене сутрин и вечер без да спирам. Това продължи близо 8 месеца, като постепенно започнах да връщам предишната си форма. Изказвам специални благодарности на професор Петрова , за професионализма , с които е направила тази добавка , защото тя върна радостта ми от живота. Днес съм отново дейна , ходя на тенис на корт, плувам, тичам и нямам проблеми. Огромно благодаря!"
0
0