ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Какво да правим при схващане на челюстта?

Какво да правим при схващане на челюстта?

Схващане на челюстта

Макар да не е толкова често срещано като главоболието например, ще се изненадате да научите, че до скована челюст може да се стигне от какво ли не - както от вродени или внезапно възникнали деформации на самата челюст, така и от заболявания на нервната, дихателната и ендокринната система, дентални проблеми, смущения в областта на УНГ или пък мигрена. Има още много причини за схващане на челюстта, но няма да ги изброяваме всички, а ще се опитаме да ви посъветваме какво да правите, ако това се случи на вас.

При положение, че схващането на челюстта не е продължително и не ви притеснява толкова много, можете първо да започнете с поставянето на редуващи се топли и студени компреси върху засегнатата област.

Не яжте никакви твърди храни или такива, за които е необходимо да отваряте прекалено широко устата си. При възникване на болка в челюстта можете да вземете и някое най-обикновено болкоуспокояващо хапче. Всички лекарства, които съдържат аналгин, ибупрофен или парацетамол, биха ви помогнали.

Ако след прилагането на гореспоменатите методи за помощ при схващане на челюстта не почувствате облекчение се обърнете към експертно медицинско лице, най-вероятно дентален специалист. Той може да ви изготви програма с упражнения за трениране на челюстните стави като например стречинг. Но при по-сериозен проблем е възможно да се стигне и до хирургична намеса.

Съвети относно какво да правим, ако ни се схване челюстта, дават и някои народни лечители като Петър Дънов и Петър Димков. Вероятно голяма част от тях ще ви се сторят странни, но е доказано, че в много случаи те действат. Така например при схващане на челюстта трябва да започнете да си правите клизма с топъл разтвор от лайка. Това се прави всяка вечер в продължение на 12 дни.

Друг изпитан метод от народната медицина при схващане на челюстта е чрез изненадващо зашлевяване по бузата от страната, от която се е схванала челюстта. Това се прави с намазана с мед длан и (както сами се досещате) от достатъчно близък на засегнатия, защото в противен случай може да се стигне и до разправия. В случая действието е от добри намерения и шамара трябва да е изненадващ, а не силен.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати