ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Какво сигнализира болката ниско в дясно

Какво сигнализира болката ниско в дясно

Болката ниско в дясно на корема

Долната дясна част на корема е част от дебелото черво. Има много състояния, които могат да доведат до чувство на лек до тежък дискомфорт в дясната коремна област. По-често болката долу вдясно на корема не е притеснителна и изчезва сама за един ден-два.

Но ако изпитвате постоянен дискомфорт, трябва да се обърнете към Вашия лекар, за да прецени вашите симптоми и да направи точна диагноза.

Кога да потърсите спешна медицинска помощ?

Трябва да потърсите незабавна медицинска помощ, ако имате някой от следните симптоми:

- болка или натиск в гърдите;

- треска;

- кървави изпражнения;

- постоянно гадене и повръщане;

- кожата, която изглежда жълта (жълтеница);

- болка, когато докосвате корема си;

- оток на корема.

Апендицитът е една от най-честите причини за болката ниско в дясно. Това състояние често изисква незабавно медицинско обслужване.

Други често срещани причини за болката ниско в дясно са:

Газове

Газовете са въздух, който се намира в целия храносмилателен тракт. Това често се причинява от храна, която не се смила напълно, докато не достигне дебелото черво. При газове може да се получи коремна болка, подуване на корема и усещане за "възел" в стомаха ви.

Стомашно разстройство

Стомашното разстройство обикновено се развива, след като ядете или пиете нещо. Болката обикновено се появява в горната част на корема, въпреки че все още може да се почувства по-ниско. Симптомите включват и киселини в стомаха, подуване на корема, гадене, оригване.

Херния

Хернията се случва, когато част от тялото или вътрешен орган избутва тъкан или мускул, които я държат на място. Има няколко вида хернии, повечето от които се случват в корема. Всеки тип може да причини болка или дискомфорт. Други чести симптоми включват подуване или издуване на мястото, болка при вдигане, смях, плач, кашляне или напрежение, чувство на подуване или запек.

Бъбречна инфекция

Инфекцията на бъбреците се причинява от бактерии, които обикновено идват от пикочния мехур, уретерите или уретрата. Един или и двамата ви бъбреци могат да бъдат засегнати от инфекцията. Въпреки че може да почувствате болка в долната част на корема, дискомфортът от бъбречна инфекция по-често се проявява в гърба, страниците или слабините.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати