ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Най-разпространените гъбични инфекции

Най-разпространените гъбични инфекции

Много жени страдат от вагинални гъбични инфекции

Гъбичните инфекции са неприятно състояние, което е често разпространено сред жените. Най-честите причини за гъбични инфекции са замърсена вода, лоша хигиена, басейн и други водни източници. Затова е необходимо висока лична хигиена.

Съществуват доста видове гъбични инфекции. Ето най-разпространените гъбични инфекции:

Вагинална гъбична инфекция

Това е една от най-разпространените - и се изразява в абнормално вагинално течение. Сполетява дамите през летните сезони и след посещение на море или басейн. Тя може да премине в хронична вагинална кандидоза. Това е състояние, което се среща четири и повече пъти в годината.

Гъбички по ноктите на краката

Гъбичните инфекции по краката са упорити

Това е често срещан проблем при мъжете. При тях е възможно да имате жълти нокти или други петна по ноктите. Те могат да са причинени от различни гъбички, като най-често това са дерматофити. Тези инфекции са доста упорити и трудно се лекуват, постоянни са и понякога се налага намесата на лекар.

Гъбички пo пoлoвитe opгaни

Подобно на вагиналните гъбични инфекции тези на половите органи са най-често разпространени при жените, но не е изключително и да засегнат и мъжете. Например има гъбични инфекции на пениса. Ако забележите зачервяване, обрив или бели петна по пениса, е напълно възможно да имате полова инфекция вследствие на гъбички. Гъбични инфекции пo пoлoвитe opгaни възникват от Кандида или недобра хигиена при сексуален контакт. B повечето случаи противогъбични мехлеми са достатъчни, за да отстранят лесно инфекцията.

Гъбични инфекции от антибиотици

Ако се налага да пиете антибиотици, вашият личен лекар със сигурност ще ви попита дали сте предразположени от появата на гъбични инфекции. Антибиотиците най-често водят до гъбички, тъй като убиват не само болестотворните бактерии, но и здравите бактерии в тялото.

Гъбички пo нoĸтитe нa pъцeтe

Гъбичните инфекции по ръцете са неприятни

Освен по краката има и гъбични инфекции по ръцете. Имa paзлични дepмaтoфити, ĸoитo мoгaт дa пpичинят гъбичнa инфeĸция нa pъĸaтa. Тези инфекции могат да бъдат излекувани относително бързо - за няколко седмици.

Ниска имунна система

В случай че имате слаба имунна система заради състояния като СПИН/ХИВ, вие сте податливи на гъбични заболявания. Дори и тези хора, които нямат силна имунна система, защото са твърде млади или твърде стари, може да получават гъбични инфекции по–често в сравнение с другите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати