Как пиенето на повече вода може да ни помогне да отслабнем?

Вода

От дълго време се смята, че питейната вода помага при загуба на тегло. Всъщност 30-59% от възрастните от САЩ, които се опитват да отслабнат, увеличават приема на вода. Много изследвания показват, че пиенето на повече вода може да доведе до загуба на тегло. Тази статия обяснява как пиенето на повече вода може да ви помогне да отслабнете.

Пиенето на вода гори повече калории

Питейната вода увеличава калориите, които изгаряте. При възрастните е доказано, че изразходването на повече калории се увеличава с 24-30% в рамките на 10 минути от пиенето на питейната вода. Това продължава поне 60 минути. Пиенето на 0.5 литра вода може да увеличи количеството изгорени калории в продължение на поне един час. Някои проучвания показват, че това може да доведе до загуба на тегло.

Пиенето на вода преди хранене намалява апетита

Някои хора твърдят, че пиенето на питейна вода преди хранене намалява апетита. Всъщност изглежда, че зад това твърдение има доста истина, но почти е изключително като вариант при възрастни хора. Пиенето на питейна вода преди хранене може да намали апетита при хора на средна възраст или деца, но не и при по-възрастните.

Пиенето на повече вода е свързано с намален прием на калории

Пиене на вода

Тъй като водата е естествено освободена от калории, пиенето на повече вода обикновено е свързано с намален прием на калории. Това е главно защото пиете вода вместо други напитки, които често са с високо съдържание на калории и захар. Консумирането на повече вода може да доведе до понижен прием на калории и да намали риска от дългосрочно наддаване на тегло и затлъстяване, особено при децата.

Колко вода трябва да пиете?

Много здравни власти препоръчват да се пият осем чаши вода (около 2 литра) на ден. Това количество обаче е субективно за всеки от нас. Както при много други неща, количеството на водата, която трябва да пием, зависи изцяло от нуждите на организма ни. Според проучванията 1-2 литра вода на ден е достатъчно, за да помогне при отслабване, особено когато се консумира преди хранене.

Виж повече

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари