С военната диета се топят до 5 кг за 3 дни

Военна диета

Този изключително нискокалоричен хранителен режим е познат като изключително ефиективен, но дали е безопасен? Хората в армията са известни, че са в доста добра физическа форма. Наричат я военна диета, но не защото има нещо общо с въоръжените сили. Това е просто един много строг режим на хранене, който трябва да ви помогне бързо да намалите килограмите. Ето какво трябва да знаете, преди да опитате.

Какво е военната диета?

Диета

Тази диета представлява много нискокалоричен хранителен режим, благодарение на който можете да намалите теглото си с около 5 кг за 3 дни. Не са включени специфични храни или добавки. Всъщност, менюто на военната диета представлява малки порции от нискокалорични храни като грейпфрут, риба тон върху препечена филийка, солени бисквити или твърдо сварени яйца.

От една страна, чрез тази диетата можете бързо да намалите килограмите си за извънредни ситуаци“ само за няколко дни. От друга страна, този режим може да се повтори отново и отново, като го следвате в продължение на три дни и в следващите четири дни си дадете почивка.

Отслабва ли се наистина с военна диета?

Да, няма съмнение, че ще загубите тегло доста бързо и това, определено ще се случи в краткосрочен план. Военната диета се описва като форма на интермитентна диета (прекъсваща), при която в определини дни храненето се ограничава до минимум приети калории, разпределени в две или три порции, а в останалите дни храненето е нормално.

В действителност военната диета е вид форма на глад

Грейпфрут и киви

Приемат се храни, които изгарят мазнините, като грейпфрут, кафе и извара. Но не това е онова, благодарение на което се случва бързата загуба на тегло. Тайната е в калорийното ограничение, а не в специфични храни - около 1000 калории на ден. Това е значително по-малко калории, отколкото организмът се нуждае, затова не е голяма изненада, че повечето хора, които се спазват военната диета, в крайна сметка загубват тегло.

Все пак това не означава, че каквито и резултати да пожънете, ще бъдат устойчиви. Когато губите тегло чрез драстично намаляване на калориите, губите само вода - не мазнини. Екстремното калорийно ограничение принуждава тялото ви да използва въглехидрати, които мускулите и мозъкът ви разчитат като гориво. Когато се използва гликогенът, той освобождава водата, свързана с него. В резултат на това вие губите тегло за сметка на водата в организма.

Защо да не опитвате военната диета?

Спазването на военната диета в продължение на три дни няма да ви убие. Но всяка диета, при която губите много килограми във възможно най-кратък период, не е много добра идея. Здравословно отслабване е 1, 5 до 2 килограма на седмица. Ако свалите повече от това, вероятно сте намалили теглото на водата в организма (вместо на мазнините), което ще се възвърне, когато възобновите обичайният си начин на хранене.

Освен това тази бърза диета не ви помага да изградите здравословни хранителни навици в дългосрочен план. И накрая, този режим е потенциален за поява на форма на йо-йо ефект, която може да има отрицателно въздействие върху метаболизма ви и цялостното ви здравословното състояние.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Свързани рецепти