Как да увеличим левкоцитите по естествен начин?

Левкоцити

Питали ли сте се защо ви тресе при грип? Е, треската е резултат от усилията на белите кръвни клетки да се борят с инфекциозните микроби. И така, какво мислите, че се случва, когато има значителен спад в броя на белите кръвни клетки?

Тогава вашето тяло става уязвимо дори и за най-малките инфекции. Но не се притеснявайте - ние сме тук, за да ви кажем как да се справяте с това. Продължете да четете, за да научите повече!

Левкоцитите предпазват тялото от инфекции, като поглъщат чужди частици и клетъчни остатъци. Тези клетки също улесняват производството на антитела и помагат за унищожаването на инфекциозни агенти, както и на ракови клетки.

Колебанията в броя на белите кръвни клетки могат да възникнат поради няколко причини, сред които вирусни инфекции, вродени или автоимунни заболявания, рак, лошо хранене, злоупотреба с алкохол и други.

Ниският брой на левкоцитите не винаги е критичен, освен ако не падне толкова ниско, че клетките вече не могат да предпазват тялото ви от инфекции. В такава ситуация някои домашни средства могат да ви помогнат за увеличаване на белите кръвни клетки.

За вдигане на левкоцитите използвайте лавандулово етерично масло. То често е добър помощник в борбата със стреса, насърчава съня, а и засилва общия ви имунитет. Етеричните масла като бадемово масло, масло от чаено дърво и кипарисово масло също имат подобен ефект в подобряването на производството на бели кръвни клетки.

Естествено средство за стимулиране на производството на бели кръвни клетки е чесънът. Той притежава имуномодулаторни и противовъзпалителни свойства, което повишава имунитета ви.

Пробиотиците в киселото мляко също имат стимулиращи свойства, които помагат за увеличаване броя на левкоцитите.

Витамините А, С, Е и В9 играят важна роля за подобряване на броя на белите кръвни клетки. Витамин А всъщност играе специална роля в увеличаването на левкоцитите, докато витамин С е известен, че повишава общия имунитет. Витамин B9 е необходим за производството на неутрофили, а витамин Е стимулира производството на естествени убийци.

Листните зеленчуци помагат за увеличаване на левкоцитите

Консумирането на храни като спанак, броколи, моркови, сирене, месо, яйца, риба, сладки картофи, киви и цитрусови плодове е един добър начин за приемане на тези витамини. Можете също да вземате витаминни добавки, след като се консултирате с вашия лекар.

Селен, омега-3 мастни киселини, цинк и плодове от нони също възстановяват нормалното функциониране на белите кръвни клетки и стимулират имунната система.

Ако не предприемете своевременни действия, ниското ниво на левкоцитите може да доведе до усложнения.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#264069
Бих препоръчала, за вдигане на паднали левкоцити и хемоглобин, едно естествено, натурално средство МАОЛО, което има изследвания в 12 университетски клиники и Фармацевтичния факултет.
Сивона
0
0