ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Ползи от приемането на рибено масло

Ползи от приемането на рибено масло

Прием на рибено масло

Рибеното масло е една от най-често използваните хранителни добавки. То е източник на омега-3 мастни киселини, които са много важни за вашето здраве. Те се срещат в изобилие в мазни риби като херинга, риба тон, аншоа и скумрия. Вижте най-важните ползи от приемането на рибено масло.

Рибеното масло се препоръчва за здраво сърце

.

Предимствата на рибеното масло за здравето са, че намалява нивата на холестерола, нормализира кръвното налягане, предотвратява запушването на артериите, намалява значително риска от фатални аритмии, които могат да доведат до инфаркт.

За лечение на определени психични разстройства.

Човешкият мозък е съставен от почти 60% мазнини, голяма част от които са омега-3 мастни киселини. Ето защо те са от съществено значение за нормалната мозъчна функция. Доказано е, че рибено масло във високи дози може да намали симптомите на психични разстройства както шизофрения, биполярно разстройство и др.

За намаляване на теглото.

Добавянето на рибено масло във вашата диета, може значително да помогне за намаляване на теглото. Около 39% от възрастните в световен мащаб са с наднормено тегло. Затлъстяването може значително да увеличи риска от сърдечни заболявания, диабет тип 2 и рак.

Рибено масло за здрави очи.

Рибеното масло се съдържа в рибата

Подобно на мозъка, омега-3 мазнините съставляват важна част от структурата на окото. Изследвания показват, че при хора, които не получават достатъчно омега-3, съществува по-голям риск от очни заболявания.

Рибеното при възпаления.

Рибеното масло има противовъзпалителни свойства и може да помогне за намаляване на симптомите на възпалителни заболявания, особено при ревматоиден артрит.

За хубава кожа.

Ползите от рибеното масло ще ви помогнат да сте по-красиви. Кожата Ви може да се повреди поради твърде много излагане на слънце или с напредване на възрастта. Добавянето на рибено масло може да помогне за поддържането на здрава кожа. Също спомага за превенция на кожни заболявания като псориазис и дерматит.

Рибено масло за бременни и кърмачки.

Омега-3 в рибеното масло са от съществено значение за ранния растеж и развитие. Поради това е важно майките да получават достатъчно омега-3 по време на бременност и кърмене. Добавянето на рибено масло при бременни и кърмещи майки може да подобри координацията на ръцете и очите при кърмачета.

Намалява мазнините в черния дроб.

Рибеното масло притежава много ползи за здравето

Чернодробната болест е често срещана при затлъстели хора. Добавянето на рибеното масло помага за намаляване на мастната тъкан в черния дроб и симптомите на неалкохолна мастна чернодробна болест.

Подобрява вниманието и хиперактивността при децата.

Поведенческите проблеми при децата могат да повлияят на ученето и развитието. Добавянето на рибено масло е доказано, че спомага за намаляване на хиперактивността и дефицит на вниманието. Приемът на рибено масло може да помогне за подобряване на симптомите на депресия и тревожност.

Рибеното масло предотвратява симптомите на деменция.

В определена възраст, мозъчната функция се забавя и рискът от болестта на Алцхаймер се увеличава. Хората, които консумират повече риби, имат по-бавен спад в мозъчната функция в напреднала възраст.

Рибено масло при астма и алергии.

Астмата е заболяване, което може да причини подуване на белите дробове и задух, случва се по-често при кърмачета и малки деца. Редица проучвания показват, че рибеното масло може да намали симптомите на астма, особено в ранна детска възраст.

За здрави кости.

По време на старостта костите могат да започнат да губят основните си минерали, което ги прави по-склонни да се разрушат. Това може да доведе до заболявания като остеопороза и остеоартрит. Калцият и витамин D са известни като много важни за здравето на костите, но някои проучвания предполагат, че омега-3 мастни киселини също могат да бъдат полезни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати