Напитки за диабетици

Напитки за диабетици
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил-15%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил
10.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Ако сте диабетик, трябва да внимавате с всичко, което ядете и пиете. От решаващо значение е познаването на количеството въглехидрати, което приемате, и как те влияят на кръвната захар.

Американската диабетна асоциация препоръчва нискокалорийни или безкалорийни напитки. Основната причина е предотвратяването на скок на кръвната захар. Изборът на напитки може да ви помогне да избегнете неприятни странични ефекти, да управлявате симптомите си и да поддържате здравословно тегло.

Петте най-добри напитки за диабетици са вода, неподсладен чай, неподсладено кафе, плодов сок без захар и обезмаслено мляко.

Вода

Водата е важна за диабетиците

Когато става въпрос за хидратиране, най-добрият избор за хората с диабет е водата, защото не повишава кръвната захар. Високите нива на кръвната захар могат да причинят дехидратация, а пиенето на достатъчно вода помага на тялото да елиминира излишната глюкоза чрез урината. Жените трябва да пият 8 чаши вода дневно, а за мъжете се препоръчват 10. Ако обикновената вода не ви харесва, можете да създадете разнообразие, като добавите парчета лимон или портокал, сложите клонки или листа от ароматни билки, например мента, или смачкани пресни или замразени плодове като малини.

Чай

Изследванията показват, че зеленият чай има положителен ефект върху цялостното здраве. Той помага за намаляване на кръвното налягане и холестерола. Независимо дали сте избрали зелен, черен или билков чай, избягвайте подсладителите. За да се освежите, си направете собствен студен чай, като охладите ароматен чай, към който добавите лимони.

Кафе

Кафето е напитка за диабетици

Изследване показва, че кафето може да намали риска от диабет. Ефектът се наблюдава и при хора, които пият безкофеиново кафе. Напитката е подходяща и за диабетици. Както и при чая, важното е да не слагате подсладители. Внимавайте и с млякото и сметаната, които добавят калории и могат да увеличат кръвната захар.

Плодови и зеленчукови сокове

Най-добрият вариант е сами да приготвяте соковете, които пиете. Така ще сте сигурни, че няма да приемате излишни калории. Можете да правите различни комбинации като например смесването на листни зеленчуци и краставици с плодове, с което получавате вкусна и пълна с витамини и минерали напитка.

Обезмаслено мляко

Обезмасленото мляко е напитка при диабет

Млечните продукти и съдържат полезни минерали, но добавят въглехидрати. Избирайте неподсладено, нискомаслено или обезмаслено мляко. Ограничете се до две чаши дневно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати