Какво да ядете при гадене

Гадене

На всеки му се е случвало да усеща гадене. Това е неприятното чувство, че ти се повръща. Съществуват различни причини за гадене. Сред тях са инфекции, чревни заболявания, химиотерапия, лекарства, претърпяна операция, хормонални нарушения, хранителна алергия, бременност.

Когато ви се гади, храненето е истинско предизвикателство. Но за да преодолеете проблема, трябва да приемате достатъчно течности и храна. Вижте какво да ядете при гадене!

Напитки

Ако ви се гади, вероятно не ви се яде нищо. Но е много важно да поддържате своята хидратация. Водата е най-доброто средство за това. Ако сте повръщали или имате диария, ще ви трябват и електролити. Можете да пиете кокосова вода, компот, чай, спортни напитки или разтвори за хидратиране. Пийте често по малко.

Паста

Нишесте

Приемайте повече храни с нишесте. Те са подходящи за ядене при гадене. Това число влизат оризът, картофите, паста. Те могат да бъдат приготвени лесно, като само се сварят. Богати са на калории и щадят стомаха. Могат да се ядат както топли, така и студени. С деликатен мирис са и не е нужно да им се добавят много подправки и други продукти, които да влошат гаденето.

Сухари

Можете да ядете сухи неща като солети, бисквити, препечени филии, сухари, крекери. Изберете натурални разновидности без подправки и пълнежи, които биха могли да влошат гаденето.

Бульони

Пилешки и зеленчуков бульон са подходящи храни при гадене.Те осигуряват хидратиране и електролити. Освен това са богати на протеини, витамини и минерали и ви дават енергия.

Джинджифил

Джинджифилът е сред известните храни при гадене. Отдавна се използва както в народната медицина, така и в традиционната медицина за лечение на стомашни проблеми. Доказано е, че намалява гаденето по време на бременност, при пътуване, химиотерапия и след хирургично лечение.

Банани

Банани

Бананите са хранителни и богати на калий, източник са на енергия и витамини и са лесни за консумация.

Ябълково пюре

Ябълките са богати на витамини, нежни са към стомаха и са добър източник на въглехидрати.

Билков чай

Въпреки че няма научни доказателства, много хора знаят от опит, че чаят помага при гадене. Често препоръчвани билки са лайка и мента. Джинджифилът също може да се пие като чай, особено приятен е в комбинация с билки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати