За какво трябва да внимавате при татуиране?

Татуиране

Татуирането винаги трябва да се извършва от квалифициран татуист в стерилна среда и с проверени инструменти. Премислете добре дали искате рисунки по тялото си, тъй като освен модата, която ще отмине след време, на дневен ред излизат още няколко основни пункта, по които да се замислите. Вижте важни съвети при татуиране, които задължително трябва да имате предвид.

Лоша хигиена

Още с влизането в студиото за татуиране трябва да ви направи впечатление дали е поддържано и чисто. Ако нещо ви притеснява, няма нищо срамно да се откажете и да потърсите друго място. Излишно е да напомняме, че инструментите трябва да са стерилизирани и да бъдат разпечатани пред очите ви.

Алергична реакция

В упътването за употреба на боя за коса е отбелязано, че преди да използвате продукта, трябва задължително да тествате организма си за алергична реакция. Същото е положението и с мастилото, използувано за правене на татуировките. Дори и да сте сигурни, че нямате никакви алергии, не е изключено да отключите такава по време или след манипулацията.

Хепатит

Да, за съжаление хепатитът не е болест само на мръсните ръце. Винаги когато се работи с телесни течности – в случая кръв, има сериозна опасност от заразяване с хепатит. Дори и в стоматологичния кабинет можете да се заразите с тази тежка болест, ако преди вас е имало пациент, който не е предупредил стоматолога предварително, че е носител на хепатит. Не се плашете излишно, достатъчно е да прецените дали рискът си струва.

Отравяне

Татуиране

Токсични нанопродукти в състава на мастилото могат да преминат в кръвта, да циркулират с нея в тялото и да оцветят и увредят лимфните ни съдове. Специалистите препоръчват към поставянето на татуировки и особено към избора на мастило да се подхожда с повишено внимание.

След рентгено-флуоресцентен анализ е установено, че при почти всеки втори човек с татуировка има повишено ниво на метали – алуминий, желязо, хром, никел – в кожата и в лимфните съдове. В някои случаи - особено при хора, татуирани със синьо или зелено мастило, се установяват дори силно токсични химични елементи като кадмий, живак и др.

Подобна интоксикация може да доведе до хронични инфекции и уголемяване на лимфните съдове, което директно да доведе до животозастрашаващо състояние.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати