Шест причини, които ще ви накарат да прекарвате повече време голи

Прекарвайте повече време голи

В началото на брака, със съпруга ми се шегувахме, че имаме голи дни у дома. Тогава бяхме млади, но не ни съдете много! Голотата по онова време все още си беше новост.

Шегувахме се, че ще прекараме целия ден в рожденните си костюми, ще правим палачинки, ще се къпем и ще правим това, което правят омъжените двойки.

Връщайки се назад, не мога да не се засмея на нашата идея за сватбено блаженство. След почти 10-годишен брак и четири деца, нашите голи дни вече изглеждат доста по-различно от преди.

Независимо обаче от вашата възраст, семейно положение или пол, винаги е добра идея да прекарвате повече време голи.

Ето и няколко причини да сте голи по-често:

1. Ще започнете да се чувствате по-комфортно с голотата на тялото си

Много жени се борят с това как тялото им се променя с годините. Особено след раждането на деца. Повечето от нас са запознати с триковете, които прилагаме, за да не виждаме напълно голо тялото си: отбягване на огледала, отказът от огледало с реални размери. Както и бързата хавлиена обвивка след като си вземете топъл душ.

Принуждавайки себе си да прекарвате повече време голи, се принуждавате и да се изправите пред факта, че вашето тяло си е ваше. Няма от какво да се срамувате. Без значение къде се намирате в здравословното ви пътуване, нашите тела са прекрасни! Те ни пренасят през живота и заслужават да бъдат уважавани и лекувани добре, а не да се избягват на всяка цена.

2. Ще насърчите кърменето

Допирът на кожа, когато сме голи, прави кърменето по-приятно

Има много ползи от голотата. Ако сте майка и кърмите, прекарването на повече време без дрехи може да ви помогне с кърменето. Оставянето на гърдите ви да изсъхнат след кърменето може да помогне при лечение на напукани зърна. Също така можете да намалите риска от от мастит. Позволете на гърдите си да прекарват повече време на свобода, вместо да ги тъпчете в ограничителен сутиен с подложка за мляко, която ще се напоява с течност и ще седи така за продължителен период от време.

3. Ще насърчите интимността

Ако имате нов партньор или сте се оженили съвсем скоро, прекарването на повече време без дрехи може да подобри интимността ви. Докато по принцип е добре да запазите и малко мистериозен въздух в спалнята, докосването кожа в кожа може да освободи задръжките ви.

Изследванията показват, че връзката на майка и бебе по време на кърменето и контактът кожа в кожа освобождава хормона на любовта. Оказва се, че същото важи и за възрастните. Поддържането на физическа връзка ви свързва и емоционално.

4. Подобряване на вагиналното здраве

Ако оставяте най-интимните си части голи по-често, това може да бъде много здравословно за вас. Някои форми на бельо са изработени от тъкан, която не диша. Те могат да направят жените склонни към раздразнена кожа и инфекции на пикочните пътища. Дори и памучното бельо може да бъде благоприятно място за разпространение на бактерии, въпреки че проучванията показват, че бельото, изработено от синтетични влакна, представлява най-големия риск от вагинални инфекции.

Ако не носите бельо под роклята или го свалите през нощта, това може да помогне на самия баланс на влагалището по естествен начин и да остави кожата ви да диша, особено ако страдате от раздразнение след бръснене.

5. Ще подобрите съня си

Спането голи прави съня по-пълноценен

Един от най-ефективните начини да подобрите съня си през нощта е да намалите телесната си температура. Не само ще имате качествен сън, но и работата на организма ви през нощта ще се подобри. Тялото ви работи доста трудно, докато спите. То се освобождава от токсините, отглежда клетките ви и изгаря излишните мазнини. Едно проучване установява, че ако спите голи, това може да увеличи способността на тялото ви да изгаря мазнините и да забърза метаболизма си.

6. Ще бъдете по-щастливи

Много неща, които правим днес, по един или друг начин са ни отдалечили от естествените ни корени. Но както се оказва, ако прекарваме повече време без дрехи, това може да ни направи по-щастливи и по-здрави от всякога. Едно проучване установи, че когато човек прекарва повече време гол, това може да подобри мнението му за собственото му тяло, самоуважението и удовлетворението от живота. Връщането към природата, в буквален смисъл, може да ви направи щастлив човек като цяло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати