Ползи от инфрачервена сауна

Жени в инфрачервена сауна

Съществуват много ползи от инфрачервена сауна – от загуба на тегло и подобряване на кръвообращението до облекчаване на болката и премахване на токсините от тялото.

Дори са подкрепяни от известни личности като Лейди Гага, Гуинет Полтроу, Синди Крауфорд. Но ако нещо звучи твърде добре, за да е истина, си струва да го проверите и да разберете колко надеждни са тези твърдения.

Какво се случва с тялото, когато сте в инфрачервена сауна?

Когато човек е в сауна, независимо как се нагрява тя, реакцията на тялото е една и съща – сърдечната честота се увеличава, кръвоносните съдове се разширяват и се увеличава потенето. Увеличава се и кръвообращението. Тази реакция е подобна на начина, по който тялото реагира при ниски до умерени упражнения. Тези физически отговори сами по себе си водят до ползи за здравето.

Но проучванията за ползи от инфрачервената сауна върху тялото продължават. Инфрачервените вълни проникват до около 4 см под кожата. Смята се, че тази дължина на вълната въздейства върху връзката между молекулите и може да осигури терапевтичните ефекти, свързани с инфрачервените сауни.

Какви хора и какъв вид опасения за здравето ще се възползват най-много от тази практика и защо?

Стави

Проучвания показват множество ползи от инфрачервената сауна. Те могат да подобрят здравето на сърцето, като намаляват кръвното налягане и помагат за управление на хронична сърдечна недостатъчност.

Повлияват добре и ревматоиден артрит чрез намаляване на мускулната болка и подобряване на движенията на ставите. Предполага се, че тези сауни могат да помогнат при преждевременно стареене на кожата. Освен това могат да допълват физиотерапията и облекчаване на болка.

Кой трябва да избягва инфрачервената сауна?

За повечето хора използването на инфрачервена сауна е безопасно. Но страдащите от сърдечни заболявания, сърдечни пристъпи и ниско кръвно налягане трябва да говорят с лекаря си, преди да ги ползват. При хората с контактен дерматит сауната може да влоши симптомите. Поради риска от дехидратация, породен от повишеното изпотяване, сауната трябва да се избягва от хората с бъбречни заболявания. Високата температура може да доведе до отпадналост и гадене. При бременност също трябва да се посъветват с лекаря си, преди да отидат на сауна.

Виж повече

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари