Как да си направим масаж на главата?

Масаж на главата

След тежък работен ден напрежението се усеща осезаемо. То се изразява в главоболие, отпадналост, умора. Нужно е бързо освобождаване на напрежението. Това се постига най-лесно с масаж на главата.

С него се освобождаваме освен от натрупаното нервно напрежение и болките в мускулите, и от негативната енергия, която сме поели през деня. Масажът на главата може да се извърши със специално масажно олио, но ако нямате под ръка, масажът ще се получи и без него. Трябва да се усили циркулацията на кръвта в главата и да се подобри здравето на косата. Да, освен всичко изброено масажирането на главата е и чудесно средство против косопад. За какво помага масажът на главата?

• При главоболие, мигрена, болки в гърба - понякога стресът може да предизвика главоболие и болки в гърба. Това се отразява на ежедневието ни и може да доведе до депресия. Масажът на главата ще свали напрежението и дискомфорта в тялото. Движенията по различни части на главата подобряват циркулацията на кръвта към всяка точка на тялото и ни правят по-спокойни;

• Подобрява растежа на косъма - за здрава и дълга коса масажът е особено полезен. Той засилва притока на кислород към скалпа и корените на косата, като прави космените фоликули по-здрави;

• Помага при безсъние - основната цел на масажа е отпускане и снемане на напрежението. Това подобрява съня. Колкото сме по-спокойни, толкова по-бързо ще се унесем в сън;

Безсъние

• Зарежда ни с енергия - при стрес или раздразнение е трудно човек да освободи съзнанието си и да извършва всекидневната си работа. Масажът помага на релаксирането и зарежда с положителна енергия. Най-доброто средство е масаж при специалист, но ако времето за това е малко, то можем да опитаме да си помогнем и сами. Ето един лесен масаж за главоболие, умора на очите, синузит, хрема, шум в ушите, нервно напрежение и безсъние. Този китайски масаж наистина върши чудесна работа.

Китайски масаж

Този масаж на главата се със затворени очи. С възглавничките на палците се натиска леко в основата на носа, където започват веждите от двете страни 30 пъти.

В основата на носа под веждите с палеца и показалеца на едната ръка се масажира 30 пъти навътре и навън. Отдолу, по средата на очите, с въртеливи движения се масажира с показалците 30 пъти.

Със свити показалци се прави масаж от началото до края на веждите и от долната страна на окото от началото до края 30 пъти.

От двете страни на носа притискаме с двата показалеца 30 пъти.

Поставяме средния пръст върху показалеца и така с въртеливи движения масажираме слепоочието 30 пъти.

С леко свити показалци се масажира над веждата от началото до края 30 пъти. Прави се и на двете вежди. От горния край на слепоочието с палците се натиска до върха на ухото 30 пъти.

С палеца и показалеца се масажира външната част на ухото от горе до долу и обратно. После се затискат ушите с дланите и се барабани по тилната част зад ушите. Отпуска се. Повтаря се отново 30 пъти.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати