ezine.bg»Статии»Интимно»Как да излекувате брака без секс

Как да излекувате брака без секс

Брак без секс

Любовта и бракът могат да вървят заедно, но със секса историята е друга. Различни проучвания показват, че липсата на секс е проблем за много хора.

Това не е изненада за експертите по брак без секс, за много от които това е проблем номер 1, с който се занимават, особено при двойки на възраст над 40 години. Сексуалността ни се развива в отговор на промените в здравето, хормоните и начина на живот. Въпреки че този преход е нормален, той кара много хора да се чудят дали имат брачни проблеми.

Какво означава брак без секс? Отговорът на този въпрос не е лесен. Според някои експерти тук влизат двойки, които правят секс девет или по-малко пъти в годината. Други казват, че външен човек не може да определи това, тъй като предпочитанията за честота на контактите са различни.

Проблемът има по-малко общо с числата и повече с мнението на хората. Някои съпрузи може все още да са привлечени един от друг и да искат да правят секс, но поради определени външни обстоятелства да са в сух период.

Възможно е в брачната двойка да има несъответствие или липса на сексуално желание. Това означава, че единият партньор не иска да прави секс толкова често, колкото другият. Колкото по-голямо е несъответствието, толкова по-вероятно е единият да е нещастен.

Наложен е стереотипът, че мъжете по-често искат секс, отколкото жените. Но научните данни показват, че полът не е от значение. Освен това в еднополови двойки също има несъответствие в честотата.

Друго предизвикателство е предположението, че чуждият сексуален живот е по-добър от нашия. Не е справедливо и да сравнявате сегашните си контакти с тези в пиковите периоди на връзката си.

Освен това количество и качество не са едно и също. Има двойки, които правят секс всяка седмица, но без емоции и удоволствие. Това не им помага да заздравят брака си. Има и съпрузи, които правят секс само осем пъти годишно, но винаги интимно и удовлетворяващо и за двамата.

Често срещани причини за брак без секс са заболяване на единия от партньорите, изневяра, качване на наднормено тегло, умора, стрес, главоболие, гняв и раздразнение.

Брак без секс

Как да си върнете сексуалния живот обратно?

Разговорите често помагат при решаване на брачни проблеми. Говорете със съпруга как и кога се е появило несъответствието в сексуалното ви желание. Разговорът ще е труден, но е от решаващо значение за връзката ви. Той ще ви даде и отговора как се е стигнало до брак без секс.

Понякога промяна в перспективата може да доведе до разлика. Когато партньорът ви поиска секс, приемете, че ви желае и обича.

Планирайте секс поне веднъж седмично. Може да не звучи романтично, но предварителното определяне може да ви помогне да се подготвите и отпуснете, да ви помогне за изграждане на очакване и да действа като прелюдия.

Споделете фантазиите си. Не се срамувайте да кажете на половинката си, че си мечтаете за него/нея, а и какво точно се случва във фантазиите ви.

Променете рутината. Не е задължително да играете роли. Дори и нещо малко, като разтриване на краката например, може да ви помогне да се сближите и предразположите. Здравословното хранене и пълноценен сън също са от значение. Помислете за диета за повишено либидо.

Споделете какво намирате за сексуално вълнуващо и какво не бихте искали да направите. Ако нещата не се получават, не се срамувайте да се обърнете и към специалист, за да разберете възможните причини за ниско либидо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати