ezine.bg»Статии»Интимно»Контрацептиви за мъже

Контрацептиви за мъже

Кондом

Когато целите предпазване от забременяване, вероятно веднага се сещате, че трябва да използвате презерватив по време на полов акт. Но пък знаете, че и те не гарантират на 100 %, че няма да забременеете.

Също така не искате да се доверите на противозачатъчните хапчета, защото повечето от тях имат редица странични ефекти. Замисляте се защо все още не са измислени и хапчета за мъже, които да спират цялата им армия от сперматозоиди, опитващи се да се докопат до вашата яйцеклетка.

В следните редове ще ви запознаем д възможните видове контрацептиви за мъже, за да прецените към кой е най-добре да се ориентирате с партньора си.

Както казахме, най-популярните контрацептиви за мъже са презервативите, известни и като кондоми. Освен че ни предпазват от забременяване, те ни предпазват и от венерически болести и всъщност са най-добрият и адекватен вариант от всички контрацептивни мерки.

Почти всички случаи, в които сте забременели, макар партньорът ви да е използвал презерватив, се дължат на неправилното му поставяне. Четете внимателно инструкциите и не забравяйте да освободите въздуха от резервоарчето на презерватива при поставянето му. Така всичко ще бъде наред при ползване на контрацептиви за мъже.

Кондом

Макар все още да не е популярно средство за мъжка контрацепция у нас, съществува и гел-контрацептив. Той е разработен на основата на прогестин и тестостерон и има за цел да потисне производството на сперматозоиди.

Тук е тънкият момент - не е ясно дали наистина ще спре производството на сперматозоиди или само ще намали количеството им (един сперматозоид е напълно достатъчен за женската яйцеклетка, за да може тя да бъде оплодена). Освен това гелът трябва да се нанася ежедневно, без значение дали смятате да правите секс или не.

Знаете и какво е вазектомия, но това е възможно най-крайният метод за предпазване от забременяване. Той изисква хирургическа намеса, вследствие на която дори и един ден мъжът да пожелае да стане баща, това би било невъзможно. Няма връщане назад.

В процес на разработване е и нехирургическа вазектомия, наречена RISUG, която е обратима. Възможно е в бъдеще тя да се превърне в предпочитан от мъжете начин за контрацепция, но това ще покаже само времето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати