Как да запазим удоволствието от секса при лечение на безплодие

Сексът по време на безплодие може да не е много вълнуващ

Повечето двойки са наясно, че лечението на безплодието ще им се отрази физически и емоционално, но много от тях са неподготвени за ефекта, който оказва върху сексуалната им активност. Свръхфокусирането върху фертилитета може значително да увреди желанието и възбудата при жените и да предизвика сексуална дисфункция при мъжете.

Как да запазим удоволствието от секса при лечение на безплодие?

Признайте проблема

Сексуалността и емоционалната връзка са неразривно свързани. Партньорите трябва да приемат, че пътят им към бременността ще бъде по-сложен и механичен, отколкото биха искали и да започнат да говорят за това – да изразят разочарованието си без фалшиви уверения от другия, за да останат свързани.

Отделете интимния секс от секса за правене на бебе

Интимно

Ако можете, запазете леглото си като място за правене на бебе, и правете любов за забавление и удоволствие на дивана, килима пред камината или резервирайте стая в хотел – нещо по-креативно, което да ви отдалечи от трябва да правим секс. Опитайте се да имате поне едно интимно удоволствие на месец, което да не е свързано с лечението на безплодие.

Споделете чувствата си

Не се опитвайте да бъдете силни заради партньора си. Говорете за притесненията си и го питайте за неговите страхове. Двойките, които попадат в комуникация, при която единият партньор се оплаква или критикува, а другият се защитава или оттегля, са изложени на риск от раздяла. Може да потърсите помощ от терапевт по време на този стресиращ период, за да подобрите комуникацията си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати