Липсата на сън може да повлияе върху сексуалния ви живот

липса на сън

Липсата на сън може да повлияе сериозно върху сексуалния живот то в негативна посока. Американски учени направиха проучване, което доказва още една полза от пълноценния сън и още една вреда от липсата му.

Изследването показва, че некачественият сън води до по-големи рискове в сексуалните отношения между хората. Ето каква е зависимостта между съня и секса.

Ясно е, че необходимите часове здрав сън трябва да бъде между 8 и 10 часа в денонощие. Когато, обаче, по някаква причина не можем да си ги осигурим, това крие риск не само за здравословното ни състояние, но и на отношенията с партньора. Доказано е, че когато са недоспали хората са по-малко склонни да използват предпазни средства.

В изследването са участвали 1850 тийнейджъри от Южна Калифорния. Те са били наблюдавани от 2013 и 2017 година, включително тяхното ежедневие, навици, поведение и настроение. Когато проучването започнало, участващите били на по 16 години, а в края му – на 19. Това е възраст, в която хората се преоткриват и са по-склонни към чести сексуални отношения с половинката си.

Проучването показало, че онези, които спели средно по 7. 5 часа, когато са на училище. Процентът от тях, които успявали да си осигурят необходимите 8-8. 5 часа сън, били само 26%. Учените забелязали значителна разлика в поведението на младежите. Коментарите били свързани с това, че липсата на сън крие сериозни рискове за интимния живот на тийнейджърите.

проблеми в сексуалния живот

Това, от друга страна, би могло да доведе до сериозни проблеми за цялото здраве – болести, предавани по полов път. Ето защо, сънят е изключително важен за ежедневните ни навици и дори да не успеем да си осигурим качествен такъв, не трябва да забравяме за предпазните мерки. Става дума за живота ни и не бива да правим компромиси с него. Това проучване доказва още веднъж важността на съня като фактор за доброто здравословно състояние на тялото и организма ни.

Няма оправдание за неизползване на предпазни средства и всеки, който ги пренебрегва трябва да бъде готов да понесе евентуалните последствия от тях, без значение дали е мъж или жена!

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати