Доказани ползи за жените от редовния секс

Доказани ползи за жените от редовния секс

Освен че е доста приятно занимание, сексът носи със себе си и множество ползи за представителите на нежния пол. Съвременната жена е натоварена с куп отговорности и понякога е склонна да пренебрегне любовните ласки на партньора за сметка на ежедневните ангажименти.

В такъв случай е добре да реорганизирате графика си и да намерите време за секс в името на вашето благосъстояние.

Липсата на постоянен партньор също не е оправдание за отсъствие на пълноценен интимен живот. При адекватно взети предпазни мерки, всяка жена може да експериментира и да се наслаждава на приятните емоции в леглото. Това не е осъдително, а полезно!

Ако пък сте от тези, които правят редовен секс, е добре просто да сте запознати с ползите от него.

Според специалистите креватните приключения подобряват настроението, така и цялостното здравословно състояние на жената.

Ето кои са доказаните ползи за жените от редовния секс.

По-късно настъпване на менопаузата

Според британско проучване жените, които правят секс минимум един път в месеца са изложени на по-малък риск от ранна менопауза в сравнение с тези, които избягват активността в леглото.

Според член на изследователския екип при липса на редовен секс жената спира да има овулация, тъй като няма опасност за нея да забременее и усилията на тялото в тази насока се обезсмислят.

При дамите, които водят активен полов живот, рискът от ранна менопауза е с около 30% по нисък в сравнение с полово неактивните.

Сексът повишава имунитета

Доказани ползи за жените от редовния секс

Правенето на секс около 1-2 пъти седмично стимулира производството на повече антитела имуноглобулин-А (IgA) в тялото с до 30%.

Те повишават имунната защита и предотвратяват инфекциите. Това се дължи на факта, че сексуално активните хора са изложени по-често и на по-голям брой инфекции в сравнение с тези, които нямат редовен сексуален живот.

Затова тялото се адаптира и започва да произвежда по-голямо количество антитела, които се борят ефективно не само срещу полово предавани болести, а и срещу простудни заболявания и грип.

Сексът повишава интелигентността

При проведени експерименти с плъхове е доказано, че тези, които правят повече секс усвояват и запомнят по-добре информация, вследствие на образуването на нови неврони в мозъка им.

Сексът повишава самооценката

Според редица изследвания хората, които редовно правят секс, имат по-добро самочувствие. Тези, които често имат притеснения относно външният си вид, лесно могат да се отърват от тях, като практикуват редовно креватна гимнастика.

Сексът действа като обезболяващо средство

Доказано е, че при оргазъм тялото произвежда по-голямо количество окситоцин и ендорфин. Те облекчават мигрената, менструалните болки и болките в областта на гърба.

Сексът понижава стреса

Доказани ползи за жените от редовния секс

Ако се чувствате претоварени, сексът ще ви помогне да облекчите напрежението и да понижите стреса.

Сексът намалява риска от рак на гърдата

Сексът намалява риска от появата на рак на гърдата при жените. При стимулация на гърдите жената освобождава хормона окситоцин, който може да предотврати появата на този вид рак.

Сексът е полезен за сърцето

За предпазване от сърдечносъдови заболявания, специалистите препоръчват редовен секс. Освен, че е отлична кардио тренировка, половият акт насърчава отделянето на хормони, които действат благотворно на сърцето.

Сексът гори калории

Сред ползите от редовен секс при жените се нарежда и горенето на повече калории.

И все пак, разходът на калории по време на секс е много по-нисък в сравнение с този при плуването или бягането.

Със секс можете да изгорите калории, колкото при средно натоварваща тренировка като например ходене със средно темпо.

Разбира се при по-продължителна сексуалната активност и избор на по-активни секс пози, той може да се счита и за сериозна тренировка. Сексът подобрява кръвообращението и е отлична ежедневна физическа активност.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати