Вреди от неправенето на секс

Вреди от неправенето на секс

Липсата на секс е дори по-голямо табу от активното му присъствие.

Може ли продължителното въздържание да доведе до сериозни проблеми. Спешно, смешно или абсурдно ли е да се търси партньор, за да не се разболеем, застареем и да останем здрави?

Ето какво казват научните статии за вредите от неправенето на секс.

Липсата на секс в живота на жената няма да се отрази на нейното здраве, както общото, така и репродуктивното. Но при мъжете редовният сексуален живот допринася за производството на подвижни сперматозоиди. При продължително въздържание може да настъпи импотентност, безплодие, простатит, както и проблем с преждевременна еякулация.

Вярно ли е, че без секс жените остаряват по-бързо, защото това води до хормонален дисбаланс, който намалява производството на колаген?

Липсата или присъствието на секс не засяга функцията на хипоталамуса, хипофизната жлеза или яйчниците, поради което хормонален дисбаланс при жената няма да настъпи.

Синтезът на колаген се влияе от хормоните на щитовидната жлеза и естрогена. Отсъствието или наличието на сексуален живот по никакъв начин не влияе върху синтеза на тези хормони.

Вярно ли е, че поради липсата на секс при жените, стените на влагалището отслабват и възникват гинекологични заболявания?

Вреди от липса на секс

Нарушение на положението на матката и стените на влагалището, което се състои в тяхното изместване или пролапс отвъд входа на влагалището, се нарича пролапс. И наистина може да се развие с нередовен и краткотраен сексуален живот.

Вярно ли е, че без секс и при двата пола настъпват проблеми с имунната система?

Хормонът на щастието серотонин, който се произвежда след секс (но и не само), влияе еднакво добре на имунитета и на двата пола, обясняват специалисти.

Как липсата на секс влияе върху психологическото състояние?

При неправене на секс хората започват да се чувстват по-малко привлекателни за себе си и за другите.

Ако нуждата от интимни връзки е естествено голяма, тогава липсата на сексуален живот ще се отрази негативно на емоционалното състояние, като по този начин ще намали качеството на живота.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати