Как влияе на брака липсата на секс

Как влияе на брака липсата на секс

С хода на времето е нормално страстта към партньор ви да намалее. Но липсата на интимност в брак между физически активни и млади хора не е никак добър знак. Въпреки че сексът не е най-важното нещо на света, той е показателен за близостта на партньорите и качеството на връзката.

Как липсата на секс влияе на брака? Какви са последствията от дефицита на ласки?

Неразбирателство

Липсата на секс в брака със сигурност има някои сериозни последици, като една от тях е неразбирателството. Фрустрацията може да нарасне и да се формира по други причини, когато вие или вашият партньор сте разстроени от нещо. Но при липсата на секс проблемът се задълбочава и кавгите стават по-чести.

Можете да се опитате да намалите напрежението при споровете, като си поемете въздух, преброите до 10 и чак тогава говорите. Помнете, че не е нужно винаги да сте прави по всеки въпрос. За доброто на брака си и хармонията у дома, се опитайте да приемете гледната точка на партньора си, дори и тя да не е по вкуса ви.

Пълно отчуждение

Друго последствие от липсата на секс е пълното отчуждаване на партньорите. Те рядко общуват или пък сякаш вече не говорят на един и същи език. Налага се да повишават тон при разговор, което е проява на слабост и емоционално отдалечаване.

За да се сближите отново с партньора си, опитайте се да помислите за общи забавления, които допадат и на двама ви. Когато се смеете заедно и правите приятни неща, това ще скрепи отношенията ви. Намерете си и нови хобита, за да имате повече тези за разговор.

Мисли за раздяла

Последици от липса на секс в брака

Логично продължение на липсващия сексуален живот в брака са и мислите за раздяла. Партньорът, който страда най-много от липсата на интимност, започва да обмисля варианта за развод, като същевременно изпитва вина за тези си мисли.

Понижено самочувствие

Липсата на секс може да смачка самочувствието ви. Можете да започнете сериозно да се съмнявате в себе си и своите способности. Това би могло да ви причини трудности при изпълнението на нормалните ви работни ангажименти. Също така не е изключено да породи кавги и неразбирателство при комуникацията ви с колегите.

Самота

Липсата на секс в брака може да породи депресия и при двамата партньори. Когато проблемът се задълбочи, се появяват признаци на депресия, усещане за неразбиране, изолация и самота. За да не таите всички тези чувства в себе си, трябва да се обърнете към психотерапевт или поне да споделите какво ви тревожи с приятели.

Как да се справим с липсата на секс в брака?

Откритата комуникация е ключът към решаването на повечето проблеми в брака.

Уговорете си ден, в който с половинката си да обсъдите какво ви притеснява. Обърнете внимание, че това трябва да е момент, в който и двамата се чувствате добре. Ако има някакъв друг проблем на дневен ред, има вероятност партньорът ви да не може да се концентрира върху темата за сексуалния ви живот точно сега. Говорете спокойно и бавно, без обвинения. Не трябва да изглежда, че нападате или обиждате половинката си.

Уверете се, че събеседникът ви също участва активно в разговора, а не е пасивен.

Помолете го за откровено мнение, коментирайте къде грешите вие и къде той.

Не се вторачвайте в грешките си, а търсете решение. Обсъдете кое би ви харесало повече в секса и какво ново бихте изпробвали. Не се срамувайте да говорите за предпочитанията си и да експериментирайте. Помнете, че в секса няма място за предразсъдъци.

Грижете се повече за външния си вид и се опитайте да съблазните партньора си отново, но без да го притискате.

Ако не виждате резултат от усилията си, не се притеснявайте да потърсите професионална помощ. Брачен консултант би могъл да ви спести много лутане и проблеми.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати