Излишното тегло пречи на секса

Излишното тегло пречи на секса

Излишните килограми пречат на нормалния сексуален живот. Констатацията е на френски и британски учени. Учените изследвали сексуалния живот на над 12 хиляди души с наднормено тегло на възраст от 18 до 69 години.

През последната година анкетираните имали с 29% по-малък шанс да имат интимен партньор, въпреки че при тях не били отчетени проблеми като липса на желание или възбуда, както и болка при полов акт, сочат резултатите.

При тях вероятността да намерят партньор чрез интернет е пет пъти по-голяма. И най-често той също има проблеми с килограмите.

Нежеланите бременности при пълните жени са четири пъти повече, защото те пренебрегват контрацепцията и редовните посещения в кабинета на гинеколога, установили също експертите.

"Трябва да се опитаме да разберем какво мислят страдащите от затлъстяване за своя сексуален живот, както и кое е причината за тези резултати", отбелязва психоложката Санди Голдбек-Уд.

Ниската самооценка и по-малката загриженост за външния вид са две от причините за това, смята тя.

Голдбек-Уд не отрича, че лекарите вероятно ще срещнат сериозен отпор от пациентите си да говорят на тази тема, но трябва да проявят търпение и настойчивост.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати