ezine.bg»Статии»Интимно»Редовният полов живот пази от ранна менопауза

Редовният полов живот пази от ранна менопауза

Редовният полов живот пази от ранна менопауза
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Ранната менопауза е нежелано състояние за дамите, тъй като хормоналните промени, които настъпват по-рано от нормалната възраст водят до редица заболявания, най-често срещаното от които е остеопорозата. Тя се наблюдава много по-често и започва да се развива много по-рано, когато естественият процес при жените избърза. Стремежът е към забавяне на менопаузата до приемливата възраст.

Според изследване на британски специалисти, направено при 3 хиляди жени в САЩ и обобщено от учени от Юнивърсити колидж показва, че тези дами, които са сексуално активни всяка седмица или по-често, са с понижен риск от ранна менопауза. С близо 30 процента пада опасността от неприятното стечение на обстоятелствата в сравнение с жените, които са сексуално активни не повече от веднъж в месеца или по-рядко. Под понятието сексуална активност се разбират всички интимни практики, а не само половият акт.

На какво се дължи това?

Редовни интимни практики пазят от ранна менопауза

Специалистите обясняват, че при липса на редовна сексуална практика жената няма опасност да забременее, затова нейното тяло избира да пропусне овулацията, тъй като тя се явява излишна от гледна точка на природата.

Този извод подкрепя съждението, че менопаузата се е появила, за да няма репродуктивни недоразумения между отделните женски поколения. Тази възможност позволява на по-възрастните да запазят здравето си, тъй като по време на овулацията имунната система на женския организъм отслабва и жените са по-склонни към заболявания. В по-късна възраст те се преодоляват по-трудно.

С настъпването на менопауза поколението на жените, които имат вече внуци, може да инвестира в тях, съхранявайки здравето си и това удължава живота на жените, но големият въпрос е за времето на нейното настъпване. Процесът, наречен менопауза, е неизбежна необходимост и не може да се предотврати, нито е нужно. Времето за настъпването на този процес обаче засяга здравословния статус на дамите и изследванията показват, че той търпи адаптации. Тази възможност трябва да се проучи и използва в полза на дамите и тяхното здраве, активност и качество и продължителност на живота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest