ezine.bg»Статии»Интимно»5 златни правила за успешна връзка

5 златни правила за успешна връзка

Златни правила за успешна връзка
Снимка: 5688709/pixabay.com
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Дори да сме се отдали на мечтите си и да чакаме да се появи нашият рицар на бял кон, никога не трябва да забравяме, че едно е да се появи и съвсем друго да успеем да го задържим при нас.

Има безброй трикове как да прелъстим желания мъж, но не съществува точна дефиниция как да приковем вниманието му към нас, така че да остареем заедно. Или казано по друг начин - да направим така, че връзката ни да е от онези, които могат да се нарекат успешни.

И макар да няма конкретна дефиниция как това да се случи, има 5 златни правила за успешна връзка.

1. След като веднъж вече сте спечелили сърцето на любимия си, не смятайте, че той е даденост!

Много често си мислим, че ако сме успели да се харесаме на половинката си, тя ще е наша за цял живот, без значение от поведението ни. Това е тотална любовна грешка, защото за да можете наистина да остареете заедно, то трябва да полагате усилия за връзката си. Не си мислете, че ТОЙ е даденост. Колкото и да ви обича в момента, толкова е възможно и момента бързо да отлети, ако не вложите цялото си сърце и душа в така желаната за вас връзка. Не си мислете, че фрази от рода на Обичам те! , Липсваш ми! или пък откровено казаното Добре ми е с теб! са отживелица или пък прекалено сантиментални. Напротив, изричайте ги редовно, за да можете всеки ден да си припомняте за всички онези неща, които са ви събрали заедно.

2. Отделяйте достатъчно време, за да сте заедно, но пазете своето лично пространство, както и неговото!

Правила във връзките

Може да се чувствате чудесно когато сте заедно, но не забравяйте, че всеки човек има различни потребности и интереси. Научете се да цените неговите, но и не подценявайте вашите собствени. Не настоявайте той да идва с вас на шопинг, защото вероятно това ще му е досадно, както и не му пречете той да излезе навън с приятели да „зяпа“ някой мач, което пък вероятно на вас ще ви досадно.

3. Не бъдете злопаметни!

Знаем, че старата българска приказка гласи: Казана дума, хвърлен камък! , но истината е, че когато сме ядосани повечето от нас могат да изредят безброй обидни думи и фрази, които в реалност не мислят. Колкото и да е успешна една връзка, не всичко върви по мед и масло и ще се случи все за нещо да се скарате. Постарайте се да си мерите приказките, но и се научете да прощавате, ако партньорът ви е казал нещо, което да ви обиди. В гнева си сме способни да сме много груби, поради което е много важно да не сме злопаметни.

4. Уважавайте се!

В една успешна връзка не е важна само любовта, но и уважението! Уважавайте не само чуждите интереси, но и се радвайте на постигнатите успешни резултати на половинката си. Уважавайте и ценете всичко онова, което той е постигнал или поне се старае да постигне!

Успешна двойка

5. Не подценявайте секса!

На всеки мъж би му писнало да чува непрекъснато Изморена съм, боли ме главата! или Добре, ама набързо! Сексът не е само физическа дейност, нито пък нещо, което трябва да възприемате като задължение. Трябва да му се отдадете и да му се наслаждавате, защото именно липсата му или неудовлетвореността от него е причина за раздялата на много двойки. Ако имате проблеми с интимните взаимоотношения по между си, не се притеснявайте да ги споделите с половинката си. Повечето проблеми имат решение, стига само да ги споделим с близкия за нас човек. Така правят партньорите в успешните връзки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest