Най-привлекателни са дамите тип пясъчен часовник

Най-привлекателни са дамите тип пясъчен часовник

Учени от САЩ, които изчислявали месеци наред идеалното съотношение на отделните части на женското тяло, твърдят, че най-привлекателната особеност на дамите, според мъжете, е идеалната талия.

Жените, чиито фигури приличат на пясъчен часовник, изглеждат много по-привлекателни в очите на мъжете в сравнение с дамите, които имат внушителен бюст или красиво лице.

На мъжа му е необходима една единствена секунда, за да определи дали лицето на жената срещу него е привлекателно. Според изследване на учените мъжете смятат за атрактивни жени, които имат особено съотношение между талия и ханш.

Това съотношение е равно на 0, 7, т.е. размерът на талията трябва да съответства на седемдесет процента от обиколката на ханша на представителката на нежния пол.

Най-привлекателни са дамите тип пясъчен часовник

Това са идеалните пропорции. Жените с фигура тип „пясъчен часовник” – Мерилин Монро, Джесика Алба, са символ на идеалното женско тяло, твърдят учените.

Всъщност изборът на мъжа е подсъзнателен. Точно такова съотношение е най-полезно за женското здраве, което означава, че такава жена може да износи дете.

Учените твърдят, че мъжете се заглеждат първо в цепката между гърдите на жената, но въпреки това ханшът и талията са онова, което според мъжа са най-привлекателни.

Независимо от обиколката на гърдите мъжете признали за най-атрактивни дамите с тънка талия и малко по-широк ханш. Това е биологичен сигнал, че дамата е готова за зачеване.

За дамите пък най-привлекателни са мъжете, които са със среден ръст и не са прекалено мускулести. Това, според учените, ще зарадва мъжете, които избягват фитнес залата. Жените предпочитат мъже с женствени черти, тъй като според тях те ще да по-грижовни и нежни.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати