ezine.bg»Статии»Интимно»Сексът има аромат, но няма възраст

Сексът има аромат, но няма възраст

Сексът има аромат, но няма възраст

Хората си мислят, че тъй като сексът е неотлъчна част от човечеството в продължение на хиляди години, то за него се знае всичко. Но това изобщо не е така и учените постоянно откриват нови и нови факти.

Сред тях е следният: сексът няма възраст. Тричетвърти от възрастните хора в света правят секс. И като се казва възрастни, се има предвид хора над петдесет години. Над половината двойки на 75 години и отгоре признават, че правят секс поне два пъти в месеца.

Мъжкият полов живот обаче е доста по-дълъг от женския. На петдесет и пет годишна възраст мъжът все още може да се изявява като полов атлет и продължава да го прави и след това, докато при жената дори желанието отшумява след като прекрачи границата на половин век.

Интересно откритие, което са направили американски учени, е че мъжете се чувстват виновни, когато изневерят на жена си, а жените – когато започнат да обичат някой друг.

Сексът има аромат, но няма възраст

Сигурно много хора си задават въпроса защо жените или мъжете отлагат първия полов контакт при нова връзка. Обикновено това не се прави от морални принципи, а защото жените се въздържат, тъй като продължават да търсят по-подходящ партньор. Мъжете пък се въздържат, за да докажат, че могат да се справят с това предизвикателство.

Понякога обаче сексът може да навреди. Според последни изследвания в тази област мъжете на възраст от 20 до 30 години, които прекаляват със сексуалните контакти, рискуват да развият болести на простатата. Но с възрастта този риск намалява и мъжете над петдесет се чувстват по-добре, ако решат да прекалят с мацките. Това дори ще ги предпази от проблеми с простатата.

Сексът и щастието са неразделни понятия. Жените, които са сексуално задоволени, са по-щастливи от другите, като тук възрастта няма никакво значение. Не е ясно дали сексът ги прави щастливи или обратно – щастливите жени правят повече секс.

Но според психолозите липсата на либидо влияе върху самочувствието на дамите, а също така и на отношенията й с хората. Това води до по-ниско самочувствие.

Прочутата точка G, която се смята за най-чувствителната част от женското тяло, най-вероятно не съществува. Според учените все още не е ясно дали тя изобщо съществува.

Сексът ухае – и това е буквално. Миризмата на пот на човек се променя, когато той е възбуден и жените могат да различат, съзнателно или не, миризмата на пот на обикновен мъж и на възбуден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати