ezine.bg»Статии»Интимно»Бананите повишават плодовитостта на мъжете

Бананите повишават плодовитостта на мъжете

Бананите повишават плодовитостта на мъжете
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Ако всеки мъж придобие навика да похапва по един банан всеки ден или на всеки три дни, това би довело до увеличаване на мъжката му плодовитост. Това твърдение е на уролог от Сингапур, който е убеден в благоприятното действие на плода върху половата система на силния пол.

Бананите съдържат голямо количество магнезий, който стимулира производството на сперматозоиди и по този начин помагат да се увеличи количеството на спермата. Подобно действие имат кашуто, картофите, спагетите и морските продукти.

Обратното негативно действие върху семенната течност имат пък алкохолът, цигарите, горещите душове и сауната.

Бананите са богат източник на прости въглехидрати, които се разграждат много бързо от организма.

По този начин тялото си набавя огромен енергиен заряд, което пък би повишило издръжливостта на мъжете като любовници. Хранителността на бананите ги прави подходяща храна както за спортисти, така и за хора, страдащи от хронична умора.

Бананите повишават плодовитостта на мъжете

В този южен плод има значително съдържание на витамин Б6, който стимулира отделянето на хормона на щастието серотонин. Така бананите успяват да повдигнат настроението и да помогнат на хората да преборят стреса.

Пектините в любимия на маймуните плод се свързват с излишните жлъчни киселини в организма и като я изхвърлят от него, намаляват риска от образуване на жлъчни камъни.

Друга полза от бананите е свързана с това, че те могат да намалят риска от сърдечен удар. Този южен плод е богат на калий - 100 г банани покриват 20% от дневната нужда на човек от този минерал. Именно калият намалява риска от сърдечни проблеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest