Оралният секс без презерватив е опасен

Оралният секс без презерватив е опасен

Ако все още има незнаещи, презервативът е най-разпространеното и най-сигурно средство срещу нежелана бременност и полово предавани болести. Слага се на мъжкия еректирал пенис, като по този начин предотвратява навлизането на семенна течност в тялото на партньорката му.

Главното му предимство е неговата безопасност. Освен че предпазва от нежелана бременност, той може да осигури защита срещу полово предавани болести, включително СПИН.

Недостатък е неговата по-малка ефективност в сравнение с хормоналните методи и вътрематочните средства, но при правилната му употреба рискът от нежелана бременност е сведен до 2%.

Разбира се, има си определени правила по какъв начин да бъде използван презервативът:

- Използвайте презервативи от доказани производители. Спестяването на стотинки при купуването на кондоми от неясни фабрики може да ви излезе доста скъпичко след това.

- Купувайте презерватив съобразно размера на половия член в ерекция. Ако той е по-голям разбер, може да се изхлузи по време на акта и да стане някоя беля. По-малкият пък като нищо ще се скъпи от разпъването. Тесният кондом пък причинява притискания, оток, микронаранявания на члена. А

- Обръщайте внимание на допълнителните съставки, вложени в пакетчето с презерватива. Някои субстанции като спермицидни гелове, ментолови масла, анестетични вещества, могат да предизвикат алергични реакции.

- Някои хора могат да бъдат и алергични към латекс, поради което те трябва да използват кондоми от друга материя.

- Презервативът се поставя преди началото на половия акт. Поставен в последствие, може да предпази от бременност, но не и от венерически заболявания.

- Оралният секс без презерватив с несигурен партньор, може да ви подсигури СПИН, хепатит С и др.

- Презервативът е за еднократна употреба. Всеки следващ сексуален акт, макар и кратко време след първоначалния, трябва да се осъществява с нов презерватив.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати