Жените с чувствителни пръсти по-често изпитват оргазъм

Жените с чувствителни пръсти по-често изпитват оргазъм

Шотландски учени твърдят, че жените с чувствителни връхчета на пръстите по-често изпитват оргазъм по време на полов акт, отколкото останалите дами, които нямат чак такава чувствителност.

Основната връзка между оргазма и пръстите е всъщност в способността да се изпитват специфични усещания, независимо дали става въпрос къде ги чувства жената – на върха на пръстите или под корема си.

Учените обаче не знаят дали чувствителността на пръстите на мъжете е свидетелство за особеностите на техния оргазъм. При опитите екипът, ръководен от професор Стюарт Броуди, стигнал до извода, че дамите с чувствителни пръстчета имат по-чест вагинален оргазъм.

Според специалистите резултатите от изследването ще помогнат на нарушеното сексуално функциониране, от което страдат много дами на планетата.

Жените с чувствителни пръсти по-често изпитват оргазъм

Експерти тестували чувствителността на връхчетата на пръстите при почти сто студентки на възраст от 18 до 30 години и надълго и нашироко обсъдили спецификата на оргазмите им.

Станало ясно, че дамите с най-чувствителни пръсти най-често изпитвали върховното удоволствие по време на секс. Според учените жените могат да подобрят физическата чувствителност на тялото си, за да успяват да извлекат повече удоволствие от секса.

Стюарт Броуди съветва дамите да се съсредоточат върху концентрацията на вниманието по време на половия акт. Усещанията са не просто резултат от качеството на стимулация и на рецепторите, а също така и на работата на мозъка. Ако отделяте внимание на стимулацията, я възприемате по-ярко, отколкото когато я игнорирате или мислите за нещо друго.

Изследователите твърдят, че способността на жената да изпитва оргазъм може да бъде подобрена, ако дамата се концентрира върху определена част от тялото си, а именно върху най-интимната.

Най-важното е да се концентрирате върху усещанията си в момента, а не на въпроси от типа на дали косата ви изглежда добре, смята ли партньорът ви, че сте дебела, или какво правят в момента децата ви без вас, съветват дамите учените.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати