ezine.bg»Статии»Интимно»Сълзите убиват желанието на мъжа

Сълзите убиват желанието на мъжа

Жана Г.Жана Г.
Новак
554243
Сълзите убиват желанието на мъжа
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Ново изследване предполага, че ароматът на женските сълзи намалява желанието на мъжа заради намаляването на нивото на тестостерон в организма му.

Угнетяващото въздействие върху либидото се случва дори тогава, когато мъжът никога не е виждал плачеща жена, нито пък е усещал някога аромата на сълзите.

Резултатът от изследването сочи, че хората могат да усещат сълзите на химично ниво. „Стигнахме до извода, че човешките сълзи съдържат хемосигнали и те могат да намалят сексуалната възбуда”, твърди професор Ноам Собел от института по неврология в Израел.

Хемосигналите могат да нямат миризма, тъй като участниците в изследването не били в състояние да различат миризмата на сълза от миризмата на физиологичен разтвор, но при това сълзите оказват въздействие както върху поведението, така и върху физиологията на човека.

Сълзите убиват желанието на мъжа

По-ранни изследвания са показали, че миризмата на мъжка пот повишава както настроението, така и нивото на сексуално желание у жените. Освен това тази миризма намалява съдържанието на хормона на стреса кортизол в кръвта на дамите.

Миризмата на кърмеща майка може да засили сексуалното желание на друга жена. Учените са открили, че в емоционалните сълзи, които се стичат от очите при особено драматични ситуации, има повече белтъчини, отколкото в обичайните сълзи, които се изработват за овлажняване на очите.

По време на експеримент доброволци трябвало да вдишат миризмата на сълзи и миризмата на физиологичен разтвор. И двете течности се стекли по женски бузи, за да попият от аромата на дамска кожа.

Мъжете не успели да различат течностите. След това на мъжете били дадени снимки на жени и те трябвало да определят дали дамите изглеждат сексапилни или тъжни.

Тези, които помирисвали физиологичен разтвор, усещали сексуален порив при разглеждане на снимките на сексапилни дами, а мъжете, вдъхнали сълзи, не показали ни най-малко желание.

Учените смятат тепърва да изследват какви сигнали изпращат на организма мъжките и детските сълзи, както и какво влияние оказват сълзите на един човек върху човек от същия пол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати