ezine.bg»Статии»Интимно»Жените на 40 – най-сексуално активни

Жените на 40 – най-сексуално активни

РалицаРалица
Новак
15837
Жените на 40 – най-сексуално активни
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Жените на тридесет и тези, навършили или приближаващи 40-те, са по-палави, имат повече сексуални фантазии и са по-жизнерадостни от по-младите жени. Причините за тези състояния се крият в биологичния часовник на дамите. Това твърдят изследователи от университета в Тексас, САЩ, цитирани от британския „Дейли мейл“.

Според учените жените усещат, че с приближаването на менопаузата, шансът да имат деца е към своя край. Ето защо точно тези нежни създания имат повишен сексуален апетит.

Учените са изследвали 900 жени и тяхното отношение към секса. На дамите са задвани въпроси като например колко често имат интимни фантазии, колко склонни са да имат сексуални отношения с почти непознати. Жените били разделени на три основни групи:

- 19 до 26 годишни - достигнали своя сексуаен пик;

- 27 до 45 годишни - приближаващи края на плодовитостта;

- жени близо до или в менопауза;

Жените на 40 – най-сексуално активни

Проучването разкрило, че дамите в групата на 27 – 45 годишните водят най-редовен и пълноценен сексуален живот. Те правят секс по-често, мислят за секс по-често и са много по-склонни да имат еднократно сексуално изживяване с непознат. Изследователите дали определение на това явление със сравнението „завръщането на пумата“.

Според резултатите жените, които достигат края на „размножителния си период“ имат по-различни сексуални стимули и по-активно сексуално поведение от колкото дамите в по-добра детеродна възраст.

Тези разкрития обясняват как се променя женската психология за чифтосване със затварянето на прозореца на възможностите.

Жените по време на тридесетте и четирдесетте години на живота си понякога изживяват истински прилив на сексуалните желания. Освен на биологичните фактори, това се дължи и на обстоятелството, че вече нежните създания са по-осъзнати и се чувстват по-комфортно в кожата си.

Някои жени започват да оценяват по-задълбочено живота си на именно на този етап (около 40 г.) и осъзнават, че по някаква причина до сега са се лишавали от здравословен, редовен и доставящ истинско удоволствие секс. След 40 жените взимат по-осъзнати решения и възприемат себе си като пълноценни сексуални същества, чувстват се по-уверени в изразяването на своята сексуалност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати