На първа среща – слушайте внимателно

На първа среща – слушайте внимателно

Шест умни съвети как да направим превъзходно впечатление на първа среща:

1. Бъдете добър слушател.

Слушайте внимателно какво казва мъжът срещу вас. Правете от време на време положителни коментари, които ще накарат човека, от когото се интересувате, да се почувства сигурен и спокоен.

2. Облечете си подходящи дрехи.

Вероятно вече знете, че това, което носите, казва много неща за вашата личност. За първа среща подберте дрехи, които перфектно пасват на вашия стил и индивидуалност. Ако сте по-артистична изберете нещо по-експресивно, една червена баретка няма да е излишна. Ако пък сте по-класически тип жена, облечете се по-резервирано - така, че да изглеждате зрели и уравновесени. Ако пък сте ревностна почитателка на модата и следите новите тенденции, сложете нещо, което да бъде в крак с модата и все пак изразява стила ви.

Купете си нещо ново, ако нищо в градероба не ви хване окото.

3. Поддържайте разговора жив.

На първа среща – слушайте внимателно

Задвайте отворени въпроси, чийто отговор не се изчерпва само с „да“ и „не“. Например попитайте го с какво обича да се занимава в свободното си време. Внимавайте неусетно да не вземете доминираща роля в разговора, особено ако сама сте се признали за бъбривка.

4. Гледайте в очите.

Гледайте право в очите на потенциалния ви партньор. Все пак отклонявайте поглед настрани от време на време, за да избегнете чуждото притеснение, съпроводено с поглед надолу. Поддържането на контакт с очите е едно от най-важните неща, които не трябва да забравяте по време на първата среща.

5. Проявявайте уважение.

Не збравяйте маниерите си вкъщи! Казвайте „моля“ и „благодаря“ в подходящите моменти. Направете му комплимент веднъж или два пъти, за да го уверите, че го одобрявате, ако разбира се сте го харесали.

6. Съблюдавайте езика на тялото си.

Стоенето в отворена „поза“ казва, че сте се отпуснали спокойно и се наслаждавате на срещата. Внимавайте да не се заключите като скръстите ръце на гърдите. Също така избягвайте да не седите прекалено далеч от тялото на партньора. Хубаво би било, ако телата ви са на една линия.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати