Добрият секс трае 10-13 минути

Добрият секс трае 10-13 минути

Всички имаме определени очаквания, що се отнася до игрите под завивките. Тези очаквания до голяма степен са предопределени от многото гледане на филми, в които модерните интерпретации на Кама Сутра продължават с часове, и винаги са изпълнени с гореща страст и сексуална мощ.

Може би ще се зарадвате (или разочаровате) да научите, че според скорошно проучване, секс времето, необходимо за достигане на удоволствие, е между 3 и 13 минути. Изследователи от колеж в Пенсилвания, САЩ, след многобройни мащабни проучвания изготвили по думите им „автентична” секс скала, според която сексът:

Добрият секс трае 10-13 минути

от една до три минути е прекалено кратък

от три до седем минути е задоволителен

от седем до 13 минути - желан

от десет до 30 минути – прекалено дълъг

И така се оказва, че идеалната продължителност на сексуалния акт е 10-13 минути. Сексолозите са на мнение, че за това време и двамата партньори могат да задоволят сексуалните си нужди. Дали е така наистина, е изключително субективно, тъй като всяка двойка с времето уеднаквява вкусовете си.

Проучването категорично доказва, че съвременната секс култура, възпитавана от кино или интернет, внушава нереалистични идеи за продължителността на половия акт днешната действителност.

Подобни изследвания помагат да се изгради и възприеме един реалистичен модел на сексуалност, който е полезен за всички. Положителното е, че изводите, до които са достигнали учените, могат да предотвратят възникването на разстройства при евентуалното илюзорно незадоволително представяне.

Резултатите от проучването са публикувани в изданието Journal of Sexual Medicine.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Onq
Onq
16.06.2013 17:38
Нищо не пише за час, два или повече.
1
0