Сексът - опасен за живота

Сексът - опасен за живота

Внезапен, интензивен прилив на енергия, какъвто например е половият акт, категорично може значително да повиши риска от сърдечен удар, особено при хората с влошено здраве или тези, които не спортуват. Интригуващите предположения наскоро бяха потвърдени от учени от САЩ.

Изследователи от Медицинския институт Тъфтс, САЩ, установили, че хората, които не се подлагат на редовни тренировки, са с 3, 5 пъти по-подложени на риск от сърдечен удар или внезапна кардио смърт, отколкото спортуващите интимни партньори, съобщава MSNBC.

Освен това опасността от получаване на удар при тези, които не тренират, се увеличава 2, 7 пъти по време на сексуалния контакт или непосредствено след края му, твърдят още учените.

Сексът - опасен за живота

Резултатите са обобщени на база 14 други изследвания, които изследват връзката между спорта, секса и сърдечните удари.

Доктор Джесика Паулус, изследовател от Университета в Тъфтс и един от инициаторите на проучването, официално заявява, че действително редовните спортни упражнения са ключов фактор за половия живот и здравето на хората.

В същото време, ако те не са налице, най-рисково е времето по време на и два часа след сексуалния контакт.

Годишно един или двама души на всеки хиляда, които имат редовен полов живот, страдат от сърдечни пристъпи, е установило още изследването на американските учени.

Системното спортуване намалява с 30 % възможността от кардио смърт или сърдечен удар. Важно е обаче да се знае, че спортуването трябва да бъде внимателно планирано - винаги се започва с леки натоварвания, като постепенно сложността и интензивността трябва да се увеличават. Ако не бъдат изпълнявани правилно, рискът от проблеми със сърцето остава на лице.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати