Сексът предпазва от стрес

Сексът предпазва от стрес

Понякога сексът причинява тревоги, свързани най-вече с начина, по който ще се представим. Но за щастие има решение – секс! Оказва се, че редовният секс премахва чувството за тревожност при хората и гризачите. Научно изследване наскоро доказа, че сексуално активните гризачи показват по-малко симптоми на безпокойство и страх, отколкото други, които не водят полов живот. Установено е, че сексът предпазва мозъка от негативните ефекти от хормоните на стреса.

Сексът успокоява и хората. Това било доказано и от следния експеримент, в който участвали 24 мъже и 22 жени, които водели дневник за сексуалния си живот. След определен период от време те трябвало или да правят аритметични изчисления или да изнасят реч пред публика. И така се оказало, че хората, които съобщили за по-редовен сексуален живот, имали по-добри нива на кръвното налягане и се справили далече по-добре със стресовата ситуация.

Сексът ви прави щастливи

Едва ли ще се изненадате да научите, че сексът и щастието вървят ръка за ръка. След проведена мащабна анкета се оказало, че специално при жените интимните връзки и изживявания оглавяват класацията на нещата, които ги правят щастливи. (Най-неприятно за дамите се оказва сутрешното приготвяне за работа.)

Сексът предпазва от стрес

Освен това щастливите и задоволени хора са тези, които са най-активни във всяко едно отношение. Установено е още, че преминаването от секс веднъж месечно към секс веднъж седмично има еквивалент на щастие, равносилен на петорно повишение на годишната заплата.

За сметка на това има много хора, чието финансово състояние им дава свободата да не работят до края на живота си. Тяхното богатство обаче едва ли им носи никакво щастие. Затова пък почти всеки е категоричен, че редовният секс му дава физическо и душевно удовлетворение.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати