Хората с ниско самочувствие изневеряват повече

Хората с ниско самочувствие изневеряват повече

Както мъжете, така и жените са по-склонни да изневеряват на партньорите си, ако се притесняват за изпълненията си в леглото. Това откриха наскоро учени от САЩ.

Изследователите от университета в Индиана са открили, че

дамите, които се чувстват неуверени в своята привлекателност и сексапил, е 8 процента по-вероятно да кръшнат.

Що се отнася до мъжете – при тях е с 6 % по-възможна изневярата, ако сексуалното им самочувствие е нарушено от импотентност или преждевременна еякулация.

Обяснението е, че хората, които се притесняват за изпълнението си в леглото, намалят напрежението, когато имат интимен контакт с някой, който не е запозната със сексуалната им история.

Учените изследвали 506 мъже и 416 жени, които към момента са имали моногамна връзка. Половината от тях били омъжени.

И така екипът изследователи стигнал до заключението, че 23 процента от мъжете и 19 процента от жените вече са имали любовна афера с различен от постоянния си партньор.

Като основна причини била изтъкната отново несигурността в изпълнението.

Други често срещани причини за това близо всеки пети да изневерява били неудовлетвореност от връзката, а при мъжете – лесната сексуална възбуда.

Психолози и специалисти в областта препоръчват на хората с ниска самоувереност в сексуално отношение да потърсят лекарска и психологическа помощ, а не утеха в случайни партньори.

Други учени пък са на мнение, че изневерите са генетично обусловени. До тях се достигало вследствие на пристрастяването към необходимостта от произвеждане на хормона допамин в организма.

Тези представители демонстрират рисково сексуално поведние и често изневеряват на интимните си партньори. Освен това неверникът се пристрастява и към рисковите ситуации, които вдигат адреналина и по този начин способстват за по-голямото отделяне на хормона на щастието и удоволствията в тялото.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати